PDA

View Full Version : ထရိုင္ဘြန္အေၾကာင္းသိေကာင္းစရာမ်ား



yeakharr
05-07-2009, 09:40 PM
ထရုင္ဘြန္ဆိုတာ Comercial ေရာ Educational ေရာ အဆင္ေျပတဲ့ သေဘာ္တည္ေဆာက္ေရး
ေဆာ့ဝဲတစ္ခုပါ။သူက ပိုျပီး ပရိုက်ပါတယ္.ကိုင္တြယ္၇တာ နည္းနည္းပိုခက္ခဲပါတယ္..၁၀ ရက္လုိင္စင္ဖုိင္ပဲရပါေသးတယ္.
ေဆြးေႏြးေပးဖို႔ NA ေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို ဖိတ္ေခၚပါတယ္. ေနာက္ပို႔စ္မ်ားမွာ
sc2005 ကို တင္နည္း ၁၀ ၇က္ပဲရတဲ့ လုိင္စင္ကို အၾကာၾကိးရေအာင္ လုပ္နည္း နွင့္တကြ
project managment ကို ေျပာေပးသြားပါ့မယ္..ကွြ်မ္းက်င္သူမ်ားကို ဖိတ္ေခၚပါတယ္.

heinhein
07-05-2009, 01:37 AM
hi ako .. i hope ,u know about Tribon very well..
pls teach me how to use it ,
sometime , i meet a lot of problem ..
i want to use it , very well . (piping , structure outfitting)
but i cannnot use it , i can use it ,a bit .
where are you now .
if i can know ur contact no: or e-mail address pls send it to me.
my name is hein soe ..
+65 96124022
heinsoe.one@gmail.com

yeakharr
07-06-2009, 07:49 PM
က်ေနာ္လည္း သိပ္ေတာ့ မသိေသးပါဘူး ။ေလ့လာဆဲပါပဲဗ်ာ။
ကိုဟိန္းစိူး သုံးေနတာက ဘာ version လဲ။
M3 လုိင္စင္အျပည့္လား။ က်ေနာ္လည္း ေလ့လာဆဲဆိုေတာ့ ေျပာျပရမွာခက္တယ္ဗ်
ကိုဟိန္းစုိး လုပ္ေနတဲ့ အဆင့္ေလးေတြကိုလည္း ေျပာျပေပးပါဦး
ဒါမွ ေဆြးေနြးလုိ႔၇မွာ
က်ေနာ္က သိပ္မအားေတာ့ အားတဲ့အခ်ိန္ေလးေတြမွာ
ထရုိင္ဘြန္အေၾကာင္းေလးေတြကိုေတာ့ တင္ေပးသြားဖို႔ ရည္၇ြယ္ထားပါတယ္။
ေလာေလာဆယ္ေတာ့ shipcon ကိုလုပ္ေနပါတယ္။

ကိုဟိန္းစုိးသိသေလာက္ေလးလည္း ေ၀မွ်ေပးပါဦး

ေက်းဇူးတင္လ်က္ပါ။

heinhein
07-11-2009, 10:01 PM
က်ေနာ္သံုးေနတာ.. M3 လိုင္စဥ္အျပည္႕ လုိ႕ေျပာရမွာေပါ႕ .... ေလာေလာဆယ္က်ေနာ္လဲ.. သေဘာၤက်င္းကိုေရာက္တာ မၾကာေသးေတာ႕ ေလ႕လာဆဲပါ... ဒီ TRIBON သံုးတာေတာ႕.. ၆ လ ေလာက္ေတာ႕ရွိပါျပီ... ဘာမွေတာ႕ သိပ္မသိေသးဘူးဗ်... က်ေနာ္က mechanical ေလ..
ဒိေ၇ာက္စက... သေဘာၤအေခၚေဝၚေတြ မသိလို႕.. ေတာ္ ေတာ္ ေလး အခက္ေတြ႕တာ ေပါ႕ဗ်ာ... ဒီ ဖို၇မ္ ေလးကို ေတြ႕မွ.. ေတာ္ေတာ္ေလး...
အၾကိဳးျပဳတာ.... tribon မွာ.. piping အထူးသျဖင္႕ အသံုးမ်ားတယ္... piping modelling mar .. အခက္အခဲေလးေတြရွိေနလို႕... drafting ကေတာ႕.. သိပ္အခက္အခဲမရွိအသံုးျပဳလို႕ရပါတယ္...ဒီမွာ သင္္တန္းေတာ႕တက္လိုက္ေသးတယ္... ဒါေပမယ္႕ဗ်ာ.. TRIBON sofeware ကအက်ယ္ၾကီးဆိုေတာ႕..
သံုးလထဲနဲ႕... drafting , structure , piping , electrical, modelling , volume , စသျဖင္႕ေပါ႕... အခ်ိန္ကလဲ.. တပတ္ကို.. ၂ ရက္ပဲေပးနိုင္တာဆုိေတာ႕.. အေျခခံေလာက္ပဲ ရလိုက္တာ... အထူးသျဖင္႕.. tribon mananger ကိုေတာ႕.. ေတာ္ေတာ္ေလးကို.. ေမ႕သြားတာ...ဒါေပမယ္႕.. က်ေနာ္ ေလာေလာဆယ္လိုတာက piping modelling အသံုးျပဳ ရာမွာ အခက္အခဲ နဲနဲ ၇ိွေနလို႕ ဗ်... ဥပမာ... pipe line တစ္ခုကို.. name နဲ႕ေပးထားျပီး ဆြဲ ထားတယ္ဆုိၾကပါစို႕.... ေနာက္မွ... module အလိုက္ name ေျပာင္းခ်င္တာကို... pipe line တစ္ခုလံုးလဲ... မေျပာင္းခ်င္ဘူး.. spool no; တစ္ခုစာေလာက္ေပါ႕ ေျပာင္းခ်င္တာ.... တစ္ခါတစ္ေလ.. ရတယ္ဗ်ာ.. တစ္ခါတစ္ေလ မရျဖစ္ေနတာ... ကြန္မန္း မမွတ္တာ... ေသခ်ာမသိတာေပါ႕... tribon မွာက သိတဲ႕အတိုင္း.. undo မပါေတာ႕.. ေတာ္ေတာ္ဒုတ္ခ ေရာက္တယ္ေလ.... မွား၇င္ေသပီ... အကုန္ျပန္လုပ္ရတာ...
ဒါေၾကာင္႕.. tribon ,,, piping modelling မွာအသံုးျပဳပံုေလးေတြ... ကို.. ေဆြးေပးပါဦး.. က်ေနာ္ဆီမွာ ရိွေနတ႕ဲစာအုပ္ေတြကလဲ...အေျခခံေလာက္ပဲေျပာထားတာ... ဆိုေတာ႕.. သိပ္အဆင္မေျပျဖစ္ေနတာေပါ႕... ေလ႕လာစရာ စာအုပ္ေလးေတြရိွရင္လဲ.. ရခ်င္ပါတယ္... tribon က အျခား ဟာေတြလို... ရွင္းျပ၇ခက္တယ္လို႕ေတာ႕ က်ေနာ္ထင္တယ္ဗ်ာ... ဒါေပမယ္႕ ေလ႕လာ ေနတယ္သူေတြဆိုေတာ႕.. နားလည္ နုိင္မယ္လို႕ေတာ႕ထင္ပါတယ္... ေနာက္ဆိုရင္.. က်ေနာ္လဲ သိ သေလာက္ေတာ႕... tribon အသံုးျပဳပံုေတြကို.. ေဝမ်ွပါဦးမယ္...
:-*ေက်းဇူး.. တင္စြာျဖင္႕... ဟိန္းဟိန္း.. :-*

yeakharr
07-22-2009, 11:34 AM
အခုေလာေလာဆယ္ဆြဲထားတဲ့ spool (ေျပာင္းခ်င္တဲ့) ကို batch နဲ႔ program ထုတ္ျပိးေတာ့ အဲဒီ program ကို name ေျပာင္းျပီးေတာ့ အဲဒီ program ကို ျပန္ run ၾကည့္ပါ။ နာမည္အသစ္နဲ႔ ထြက္လာဖုိ႔မ်ားပါတယ္။
planner hull မွာ program နဲ႔ part ေတြ လုပ္သလုိပဲ။

(မွတ္ခ်က္။ လုပ္ဖူးေသာ က်ေနာ္အစ္ကိုမွ ေျပာျပတာကို တင္ေပးတာပါ။)
က်ေနာ္တုိ႔လည္းးျပန္စမ္းျပီးျပန္တင္ေပးပါ့မယ္ ရမရ ျပန္ေျပာၾကည့္ေပါ့ေနာ္။

yeakharr
07-27-2009, 06:55 PM
အရင္ကဟာက က်ေနာ္ရဲ႔အစ္ကိုတစ္ေယာက္ေျပာတာကို ျပန္လည္တင္ေပးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
အခု ပုိ႔စ္ကေတာ့ က်ေနာ္ကိုယ္တုိင္ စမ္းသပ္ျပီးသင့္ေလ်ာ္မယ့္ နည္းကို ေရးထားတာပါ။
၁၀၀ ရာခုိင္ႏူန္း right method လုိ႔ေတာ့ မယူုပါဘူ။
တစ္ခ်က္ try ၾကည့္ၾကည့္ေပါ့ေနာ္
http://www.myanmarengineer.org/mefuploader/uploaded_files/tribon_pipe_duplicate.JPG
စစခ်င္း ကိုယ္ေျပာင္းခ်င္တဲ့ပိုက္ကို Activate လုပ္ပါတယ္။
ျပီးေတာ့ menu က Pipie-> Pipe Group-> Duplicate ကို ေရြးပါ။

ဒါဆိုရင္ ေအာက္ကဲ့သုိ႔ Comfimation dialog က အရင္ဟာကို ဆက္လက္ထားမထား ေမးမွာပါ။
http://www.myanmarengineer.org/mefuploader/uploaded_files/sp-m902-ww104.jpg
YES or No ေပါ့

ကို္ယ္လိုခ်င္တဲံ spool ကိုေရြးရပါမယ္။
ျပီးရင္ Model new name မွာ Module ေျပာင္းႏိုင္ပါတယ္။ နာမည္ပါ ေျပာင္းႏုိင္ပါတယ္။

http://www.myanmarengineer.org/mefuploader/uploaded_files/modelnewname.jpg
အရင္ဟာ ရွိေနေသးတယ္ဆုိရင္ေတာ့ delete လုိက္ေပါ့။

ဒါဆုိရင္ အဆင္ေျပနိုင္ျပီလား?

ကိုheinheinဆီမွာ Tribon training book ေတြ ရွိရင္ share နိုင္မလား
က်ေနာ္ဆီမွာက M1 book ေတြပဲ၇ွိလို႔
M3 လိုခ်င္တာပါ။

အဆင္ေျပပါေစ။.

heinhein
07-28-2009, 05:09 PM
က်ေနာ္ အဲဒီနည္းကို.. အ၇င္က စမ္းၾကည္႕ပီးပီ ဗ် .. pipe တစ္ခုလံုးေျပာင္းသြားတာ.. က်န္တဲ႕အပိုင္းေတြကိုဆက္သံုးခ်င္ရင္.. အဆင္မေျပဘူးဗ်..
က်ေနာ္.. အစ္ကိုေျပာတဲ႕နည္းကိုထပ္စမ္းၾကည္႕ပါဦးမယ္... အခု က်ေနာ္.. HVAC လုပ္ေနလို႕.. PIPING ဘက္ကို မလွည္႕ႏုိင္ေသးဘူး..
က်ေနာ္ဆီမွာ M3 BOOK ေတာ႕ရွိပါတယ္.. အေျခခံစာအုပ္ေတြပါ.. နည္းနည္းေတာ႕အသံုးဝင္မယ္ထင္ပါတယ္.... ဒါေပမယ္္႕.. HARD COPY ပဲရွိတာဗ်..
ဘယ္လုိ SHARE လုပ္ရမလဲေတာ႕မသိဘူး..
ေက်းဇူးတင္စြာျဖင္႕
ဟိန္းဟိန္း...

yeakharr
08-07-2009, 06:57 PM
အင္းဗ်ာ။ hardcopy ဆိုေတာ့ ခက္သြားတာေပ့ါေနာ္
ေက်းဖူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။
က်ေနာ္လည္း အင္တာနက္က သုံးတာနည္းေတာ့ ျပန္စာေနာက္က်ေရာ
ေနာက္မွ ေတြ႔က်တာေပ့ါေနာ္။

see you arround
with regards,
yeakharr

moenyatzo
03-18-2012, 08:40 PM
Hi, all
ေဆြးေႏြးၾကရေအာင္။
သေဘၤာ စေဆာက္မယ္ဆုိရင္ ဦးစြာ Initial Design ထဲက project tool ကုိ ဖြင့္ပါ။ Ship Hull ရဲ႕ Principal Parameters ေတြ Design Defaults ထဲမွာထည့္ပါ။