PDA

View Full Version : MICROSTATION



johnmoeeain
05-28-2009, 12:35 PM
ဒီေနရာေလးကေန Microstation အေၾကာင္း အနည္းငယ္ ေဆြးေႏြးပါရေစ
ကၽြန္ေတာ့္အေနနဲ႔ The Software Foundation to Design, Model, Visualize, Document, and Map Infrastructure Projects of All Shapes
and Sizes လို႔ BENTLEY က ဆိုထားတဲ့ Microstation ကို ဂဃဂဏ ေတာ့ မသိပါဖူး.. ကိုယ္ သံုးမိသေလာက္... ေတြ႔ရွိတာေလးေတြကို ေရးတင္ေပးတာပါ...
Microstation ကို သံုးတဲ့သူေတြ ေလ့လာတဲ့သူေတြ ၀င္ေရာက္ ေဆြးေႏြးေပးၾကဖို႔ ဖိတ္ေခၚပါရေစ
ခင္မင္ေလးစားလ်က္
ဂၽြန္မိုးအိမ္

johnmoeeain
05-28-2009, 12:48 PM
Microstation ကို Bentley အုပ္စုက ထုတ္တာပါ... Civil သမားေတြ အတြက္ Design Software ျဖစ္တဲ့ STAAD PRO ထုတ္တဲ့ company ပါပဲ... ဒီေတာ့ Microstation ဟာ civil သမားေတြအတြက္ ပိုၿပီး favour ေပးထားတာေတြ ရွိပါတယ္....

Micro ဟာ ACAD နဲ႔ မတူတာကေတာ့ ACAD လို command ေတြ သံုးရတာမ်ိဳး မဟုတ္ဘဲ... Toolbar ေတြကေန ေခၚ သံုးရတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္.. (command ေတြ အလြတ္မွတ္ထားစရာေတာ့မလိုေတာ့ဖူးေပါ့ေနာ္)

ေနာက္ Micro ဟာ Bentley က ထုတ္တဲ့အတြက္ Bentley ရဲ႕ ထံုးစံအတိုင္း ေနာင္ Version ေတြဟာ အရင္ Version ေတြနဲ႔ ေတာ္ေတာ္ ကြာျခားလာႏိုင္တယ္လို႔ ထင္ပါတယ္.. အရင္က Bentley ဟာ STAAD ကို စထုတ္ခါစမွလည္း မၾကာခဏ version ေတြ ထုတ္တိုင္း တစ္ခုနဲ႔ တစ္ခု ေတာ္ေတာ္ကို ကြာျခားခဲ့တယ္ေလ..... ဒါေပမယ့္ Bentley ထံုးစံ မျဖစ္ႏိုင္တာ မရွိေအာင္ ရွာၾကံ စဥ္းစားထားမယ့္ Software ေလး ျဖစ္လာမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္...

johnmoeeain
05-28-2009, 01:14 PM
Microstaion ကို စေလ့လာခါစမွာ ပထမဦးဆံုး ၾကံဳရတဲ့ ျပသနာကေတာ့ ACAD တံုးကလို တစ္ခုခု ၿပီးတိုင္း ESCAPE key ကို သြား ႏွိပ္မိတာပါပဲ
ESC key အစား Micro မွာက selection mode ကို သြားဖို႔ F5 key ကို သြားႏွိပ္ေပးရတယ္ေလ.....
ေနာက္ အမ်ားစုေသာ command ေတြမွာ သူက ACAD လို command ကို အရင္ မထည့္ရတာေတြ႔ရပါမယ္... Selection ကို အရင္လုပ္ၿပီးမွ လုပ္မယ့္ procedure ကို ေပးရပါတယ္... သူ႔မွာ တစ္ခု မ်က္စိေႏွာက္စရာက သက္ဆိုင္ရာ Toolbar အလိုက္ ရရွိလာတဲ့ Dialog box ငယ္ေလးေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္.. သူရဲ႕ အသံုးျပဳတဲ့ ပံုစံေတြဟာ STAAD PRO နဲ႔ ေတာ္ေတာ္ကို တူတာေတြ ရွိပါတယ္...

ေနာက္ Microstation မွာက Add-in ေပးတဲ့ Fancility ေလးေတြ မ်ားပါတယ္... ဥပမာ ကၽြန္ေတာ္တို႔ Steel Structure ေတြက I-Beam ေတြကို ဆြဲမယ္ ဆုိပါစို႔...ACAD နဲ႔ဆိုရင္ ကိုယ္က Section အမ်ိုးအစားအလိုက္ သက္ဆုိင္ရာ Specification ေတြေပၚ မွီၿပီး Manual လုိက္ဆြဲေပးေနရမွာေလ... Microstation မွာေတာ့ Steel Toolbar (ခု version ေတြမွာေတာ့ မပါေသးဖူး.. Add-in နဲ႔ download လုပ္ထည့္မွ ရမွာ) ေလး တစ္ခု ထည့္လိုက္ရင္ သက္ဆိုင္ရာ ႏိုင္ငံ code အလိုက္ သံုးမယ့္ Section ေတြ (ဥပမာ.. W,I M, H,Channel... အစရွိသလို ) ေရြးလိုက္ရင္ကို readymade ဆြဲၿပီးသား pedit လုပ္ၿပီးသားေလးေတြ ရႏုိင္ပါတယ္... ကိုယ္က section ေလးေတြ ေရြးရံုပါပဲ... တနည္းအားျဖင့္ Microstation ဟာ ေကာက္စား လုပ္နိုင္တဲ့ နည္းပညာေတြနဲ႔ user ေတြကို ဆြဲေဆာင္ေနတယ္လို႔ ထင္ပါတယ္...

ေနာက္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ ေလ့လာမိသေလာက္ ေဆြးေႏြးပါ့မယ္ေနာ္....

johnmoeeain
05-29-2009, 12:17 PM
Microstation ရဲ႕ FUNCTION KEY ေတြကေတာ့-
Work Space > Function Key မွာ ၾကည့္ႏိုင္ပါသည္။
F1 - Help
F3 - Back up
F5 - Choose Element ( Tool တစ္ခုခုကို သံုးၿပီးတိုင္း Selection ကို ျပန္သြားလိုလွ်င္
AutoCAD တြင္ ESC ႏွိပ္သည္ႏွင့္ တူသည္)
F7 - Place Fence
F8 - Update View

၄င္းမွာ ရွိတဲ့ Menu ေတြကေတာ့
1. File
2. Edit
3. Element
4. Setting
5. Tools
6. Utilities
7. Workspace
8. Window

အခုေတာ့ မျဖစ္မေန မွတ္ရမယ့္ shortcut ေလးေတြပဲ ေရးတင္ပါ့မယ္.. ေနာက္ေတာ့ apply လုပ္ႏိုင္တာေလးေတြ ေလ့လာရင္း ေရးတင္ေပးပါ့မယ္....

johnmoeeain
05-29-2009, 12:22 PM
သိထားသင့္တဲ့ Short Cut Key ေတြကေတာ့ -
Utilities > AccuDraw > Display Tab > Shortcut မွာ ၾကည့္ႏိုင္ပါသည္။
1. New - Ctrl + N
2. Open - Ctrl + O
3. Close - Ctrl + W
4. Save - Ctrl + S
5. Save Setting - Ctrl + F
6. Print - Ctrl + P
7. Properties - Alt + Enter
8. Undo - Ctrl + Z
9. Redo - Ctrl + R
10. Cut - Ctrl + X
11. Copy - Ctrl + C & Shift + F5
12. Paste - Ctrl + V
13. Move - Ctrl + F5
14. Group - Ctrl + G
15. Ungroup - Ctrl + U
16. Lock - Ctrl + L
17. Unlock - Ctrl + M
18. Information - Ctrl + I
19. View Attribute - Ctrl + B
20. Level Display - Ctrl + E
21. Tool Boxes - Ctrl + T
22. Select All - Ctrl + A
23. Acs Icon - Alt + B
24. Erase, Delete - Alt + F5
25. Dynamic Pan - Shift + Data Point
26. Purge - Shift + F3

johnmoeeain
05-29-2009, 01:48 PM
Microstation အေနနဲ႔ သိထားသင့္တဲ့ short cutr ေလးေတြကေတာ့ AccDraw Window နဲ႔ Data Point Key-in မွာ သံုးတဲ့ short cut ေလးမ်ား ျဖစ္ပါတယ္...
့AccDraw Window
Utilities > AccuDraw > Shortcut Key-in မွာ ၾကည့္ႏိုင္ပါသည္။
1. Spacebar - Rectangular / Polar ေျပာင္းရန္ (Change Mode)
2. V or T - ACS အေစာင္းႏွင့္ View အတည့္ ညွိရန္
3. X - X axis ကို Lock လုပ္ရန္
4. Y - Y axis ကို Lock လုပ္ရန္
5. D - Distance ကို Lock လုပ္ရန္
6. A - Angle ကို Lock လုပ္ရန္
7. J - AccuSnap Mode ကို on/off လုုပ္ရန္
8. M - Data point Key-in Window ဖြင့္ရန္
9. K - Snap Divisor
10. Esc - AccuDraw & Tool Setting Window
11. Enter - Smart Lock
12. O - Set Origin
13. V - View Rotation
Data Point Key-in တြင္ သံုးေသာ option မ်ား
Absolute - Zero origin မွ ယူသည္ - x,y format
Delta - Current origin မွ ယူသည္ - x,y format
View Delta - Normal View မွ ယူသည္ - x,y format
Distance - Distance, Angle ေပးရန္ - length,< format
ACS - ACS ေနရာ မွ ယူသည္ - x,y format
ACS Delta - Rotate လုပ္ထားေသာ ACS မွ ယူသည္ - x,y format

(ဒီ shortcut ေလးေတြ အကုန္သိရင္ကို Microstation ကို ေကာင္းေကာင္း သံုးလို႔ရၿပီ ျဖစ္ပါတယ္..
က်န္တဲ့ အပိုင္းမ်ားကိုေတာ့ ကြၽန္ေတာ္ ေနာက္ေန႔မွ ေရးတင္ပါ့မယ္ေနာ္...)

johnmoeeain
06-03-2009, 08:50 AM
ဒီေန႔ေတာ့ ကြၽန္ေတာ္ Microstation ကုိ စသံုးရမယ့္ လမ္းေၾကာင္းေလး ေရးတင္ပါ့မယ္
Micro က သူ႔ကို စတင္ဖို႔ဆိုရင္ ကုိယ့္ရဲ႕ File ထားဖုိ႔ ေနရာ ေပးရပါတယ္...

Microstation Manager > Workspace > User / Project / Interface မွာ သြားၿပီး ေနရာ တစ္ခု ေပးရပါတယ္.. လုပ္ရမွာေတြကေတာ့...

User > ကို ဆြဲထုတ္လိုက္ၿပီး > Name ေပး ၿပီး > OK > OK
Project > ကို ဆြဲထုတ္လိုက္ၿပီး > Name ေပး ၿပီး > OK > OK
Interface > ကို ဆြဲထုတ္လိုက္ၿပီး > Name ေပး ၿပီး > OK > OK လုပ္ရံုပါပဲ... လိုအပ္တဲ့ Description ေလးေတြ ေရးေပးထားႏိုုင္ပါတယ္...

ေနာက္ ျပဳလုပ္လိုက္တဲ့ Project Folder > Seed Folder ကို current ထားေပးရပါမယ္

Microstaion Manager > File > New > File name တစ္ခု အရင္ေပးၿပီး Select လုပ္ေပးလိုက္ရင္
သူ႔ရဲ႕ file type ျဖစ္တဲ့ .dgn file နဲ႔ file တစ္ခု တည္ေဆာက္ၿပီးၿပီ ျဖစ္ပါတယ္....

johnmoeeain
06-03-2009, 09:00 AM
Microstation ဟာ ACAD လိုပဲ စရမယ့္ လမ္းေၾကာင္းေလးေတြ တူပါတယ္...သံုးရပံုေလးေတြပဲ ကြာျခားသြားတာ ျဖစ္ပါတယ္...

Setting Menu > Design File > Working Unit > Master Unit / Sub Unit ေတြ ေပးၿပီး Unit သတ္မွတ္ ေပးရပါတယ္..
တစ္ခု မွတ္သားသင့္တာကေတာ့ သူက Real World Unit ကို သံုးတာပါ.. FPS, SI unit ၾကိဳက္သလို သံုးႏုိင္တယ္..
Etabs သံုးသလို ကုိယ္ ဘယ္ unit နဲ႔ သံုးေနလဲဆိုတာေတာ့ သိထားရမယ္ေပါ့ေလ...

ေနာက္ Unit ေတြကို Category ခြဲၿပီး format ေပး ရပါတယ္...
Setting Menu > Design File > Coordinate Readout > Format > Master Unit / Sub Unit / Working Unit ေတြ ေပးရတာပါ...

သူ႔ရဲ႕ unit ေတြကို သံုးရတဲ့ ပံုကေတာ့ Sub Unit ေရွ႕မွာ : ဆိုတာေလး ထည့္ေပးရပါတယ္.
ဥပမာ ကိုယ့္ရဲ႕ master unit က feet ျဖစ္ရင္ 1'-6" ဆိုရင္ 1:6 ေပါ့ေလ..

johnmoeeain
06-03-2009, 09:53 AM
ဒါေလးကေတာ့ သိထားသင့္တဲ့ မွတ္စုတိုေလးေတြပါ
Scroll Bar ေဖ်ာက္လိုလွ်င္ Window > Scroll Bars > Uncheck လုပ္ပါ..
Tool Setting Window ကို အလုပ္လုပ္စဥ္ ေဖ်ာက္လိုလွ်င္ Primary Tool Box > Propset > Enable or Disable
ACS Triad ကို မူလ zero origin သို႔ ေရႊ႕လိုလွ်င္ Utilites > Auxillary Coordinate > Origin ကို zero ထားပါ
Auto Save ေပးရန္ Workspace > Preference > Operation > Save Setting on Exit ကို check ပါ
Back up file သိမ္းရန္ Workspace > Configuration > MS Backup > Select > သိမ္းမည့္ Folder ကို ညြန္းပါ
Background Color ကို black ျပန္ေျပာင္းလိုလွ်င္ Setting > Color Table >> File > Open > color.tbl > Apply
Tool Box မ်ားကို အၾကီးအေသး ျပင္လိုလွ်င္ Workspace > Preference > Look and Feel > Tool Size ေပးပါ
Tool Box မ်ားကို Customizing လုပ္လိုလွ်င္ Workspace > Customize > Tool Frame Tabs>> မွ လုပ္ပါ…
Aperture (အကြင္းငယ္) size ကို ျပင္လိုလွ်င္ Workspace > Preference > Input > Lock Tolerance > 10
Zoom & Pan မ်ားကို mouse ျဖင့္ အလြယ္တကူ ျပင္လိုလွ်င္ Workspace > Preference > Mouse တြင္ setting ေပးပါ

ေခါင္းစဥ္ တြင္ -ြ ပိုေနသျဖင့္ ျပင္ဆင္ျခင္း

johnmoeeain
06-10-2009, 01:53 PM
Mircrostation မွာ ပံုဆြဲတဲ့အခါ.. AutoCAD ကို အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာ ရင္းႏွီးခဲ့တဲ့ ကြၽန္ေတာ္တုိ႔လို လူေတြအတြက္ စစခ်င္း ျပသနာကေတာ့ လက္တစ္ဖက္ကေန command ေတြကို ရိုက္ထည့္ခ်င္တာပါပဲ..

တျဖည္းျဖည္းနဲ႔ toolbar ေလးေတြကေန ေခၚသံုးတာကို အသားက်ေအာင္ အရင္ လုပ္ရေတာ့တာပါပဲ....

Microstation မွာ အမ်ားဆံုး သံုးရတဲ့ toolbar ေလးေတြကို Main Toolbar ကေနတဆင့္ ထပ္ခြဲၿပီး (drag ဆြဲထုတ္ၿပီး) ေခၚယူနိုင္ပါတယ္..

Main Tool Bar ကေန ထပ္ခြဲၿပီး ေခၚလို႔ရတာေတြကေတာ့

Element Selection > Element Selection / Power Selector ဆိုၿပီး ရွိရာ... select ေကာက္ယူဖို႔.. အေသးစိတ္ ခြဲျခားေပးထားပါတယ္....
Fence ဒါကေတာ့ ကိုယ့္အေနနဲ႔ ေဘာင္ တစ္ခု သတ္မွတ္ၿပီး ထုိ ေဘာင္အတြင္းကေန၄င္း၊ ေဘာင္ကို ထိစပ္တာေတြကို ၄င္း၊ ေဘာင္ အျပင္ကကို ၄င္း.. လိုခ်င္တဲ့ အေျခအေနေတြကို ေရြးေပးၿပီး Place/ Modify/ Manipulate/ Delete/ Drop လုပ္တာ ျဖစ္ပါတယ္.. ACAD မွာ သံုးတဲ့ Stretch ကို ဒီေနရာမွာပဲ သံုးႏိုင္ပါတယ္.. တစ္ခု ရွိတာက snap ကို ဖမ္းမရေတာ့ Otrack ဖမ္းၿပီး stretch လုပ္ေပးေနရတာပါပဲ... သံုးတတ္ရင္ ဒီ Fence ကေန အက်ိဳး ေတာ္ေတာ္ ရွိႏိုင္ပါတယ္... ေနာက္ Toolbar ေတြကေတာ့
Points
Arc
Ellipse
Tag
Text
Group
Cells
Measure
Dimension
Attribute
Manipulate
Modify

စတာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္... Ctrl + T နဲ႔ Tool bar ေတြကိုလည္း ေခၚတင္ႏိုင္ပါတယ္.. ထို toolbar ေလးေတြကမွ တဆင့္ သက္ဆိုင္ရာ command ေလးေတြကို ေခၚယူ သံုးေပးရပါတယ္.... က်န္တဲ့ toolbar ေတြကလည္း.. အဆင့္ဆင့္ command ေလးေတြကို ထပ္ခြဲေပးထားပါတယ္...

ဒီေနရာမွာ တစ္ခုရွိတာကေတာ့ ကိုယ္သံုးမယ့္ command အလုိက္ selection ေတြ အရင္ေပးရတာနဲ႔ မေပးရတာပါပဲ... ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ားကေတာ့ selection အရင္ေပးၿပီးမွ command ေပးမယ့္ tool ကို ေခၚသံုးရတာပါ.. Move Parallel ကဲ့သို႔ tool မ်ိဳးဆိုရင္ေတာ့ ကိုယ့္ လုပ္ခ်င္တဲ့ data ေတြကို အရင္ေပးၿပီးမွ element ကို select လုပ္ေပးရပါတယ္......

johnmoeeain
06-10-2009, 02:12 PM
Microstation မွာ မိမိ ေရးဆြဲထားတဲ့ Element ရဲ႕ Property ေတြကို ျပန္ၿပီး modify လုပ္ဖို႔က နည္းနည္း စဥ္းစားရ ခက္ေစပါတယ္..
ဥပမာ.. ACAD မွာတုနး္က ကြၽန္ေတာ္တို႔အေနနဲ႔ object တစ္ခုကို double click လုပ္လိုက္ရင္ကိုပဲ သက္ဆိုင္ရာ property dialog box ေပၚလာၿပီး လိုခ်င္တဲ့ အခ်က္ေတြကို သြားၿပီး ျပဳျပင္ႏိုင္ပါတယ္....
Microstation မွာကေတာ့ ဘယ္ အေျခအေနမွာ ဘယ္ toolbar ကို သြားသံုးရမလဲဆိုတာကို သိထားရပါတယ္..
(သူ႔ Toolbar ေတြက နည္းနည္းေႏွာေနွာမွ မဟုတ္တာ)
Example တစ္ခုအေနနဲ႔ ဆိုရရင္... Dimension Toolbar ကိုပဲ ေခၚရင္ျဖင့္ ေနာက္ထပ္.. Linear Dimension / Angular Dimension / Radial Dimension/ Misc Dimension ဆိုၿပီး ေနာက္ Toolbar ေလးခု ထပ္ ေခၚႏိုင္ပါတယ္.... toolbar တစ္ခုစီမွာကို သံုးႏိုင္တဲ့ fancility က ေတာ္ေတာ္ မ်ားပါတယ္... ဆင့္ပြား Toolbar ေလးေတြ ေခၚႏိုင္ မေခၚႏို္င္ဆိုတာကေတာ့ Ctrl + T နဲ႔ Toolbox ကို ေခၚတင္တဲ့အခါ ဆင့္ပြား ေခၚႏိုင္တာဆိုရင္ Bold လုပ္ေပးထားပါတယ္....

johnmoeeain
06-16-2009, 01:30 PM
AutoCAD Drawing တစ္ခုကို Microstation ကို ေခၚ သြင္းတဲ့အခါ ပထမဦးစြာ... CAD font မ်ားကို သြင္းေပးရပါတယ္....

လုပ္ရမယ့္ procedure ေတြကေတာ့......
ႊWorkspace > Configuration> Category ~ All > MS_DWGFONTPATH > Select Button> AutoCAD Folder~ Font ကို ေရြးၿပီ... OK ~ Yes

မွတ္ခ်က္....
Current Workspace မွာသာ မကပဲ.... New Workspace သံုးတိုင္း... Font path ကို ျပန္လည္ ေဖာ္ျပေပးရပါမယ္....

Text Style မ်ားကိုေတာ့ Element > Text Style ကေန သြားၿပီး အသစ္လုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္...
Ctrl + T မွ Text Tool Box ကို ေခၚတင္ၿပီး သံုးႏိုင္ပါတယ္....

Place Text Tool ကေတာ့ text စာမ်ား ေရးသားဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္...
Place Node ကေတာ့ Dimension Leader မ်ား တပ္ဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္..
Edit Text ကေတာ့ ေရးထားၿပီးေသာ စာမ်ားကို modify ျပန္လုပ္ဖို႔.. ျပဳျပင္ဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္...
Spell Check ကေတာ့ စာလံုးေပါင္း အမွား စစ္ရန္ ျဖစ္ပါတယ္... မွန္ မမွန္ကို Dialog Box ေအာက္နားမွာ ျပန္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္...
Display Text Attribute ကေန Text ေတြရ႕ဲ property ကို သိႏိုင္ပါတယ္... Dialog Box ေအာက္နားမွာ Text height, Font, Size ... စတာေတြ ျပန္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္...

johnmoeeain
06-17-2009, 03:02 PM
ဒီေန႔ေတာ့ မေန႔က Text Tool Box အဆက္ကို ေရးပါ့မယ္...

Match Text Attribute ---> Old Text တစ္ခုရဲ႕ setting ကို ကူးယူုဖို႔ပါ... (ကြၽန္ေတာ္တို႔... Widow မွာ brush ပံု icon ေလးနဲ႔ ကူးသလိုေလ.)
Change Text Attribute ---> Old Text တစ္ခုကို Active Setting ေျပာင္းတာပါ..
Place Text Node ---> စာေရးမယ့္ ေနရာ တစ္ခုကို ၾကိုတင္ ေတးမွတ္ထားတာပါ...

johnmoeeain
06-17-2009, 03:20 PM
Microstation မွာ အသံုးျပဳေသာ Font မ်ား ကေတာ့
------> Microstation Font, True Type Font (TTF), ACAD Font မ်ား ျဖစ္ပါတယ္...

ACAD Font ကို ေခၚသြင္းရန္ ကေတာ့ အရင္က ေရးခဲ့ပါတယ္...
Workspace Menu > Configuration > Variable ~ MS_DWGFONTPATH ကို ေရြးၿပီး Select Button ကို ႏွိပ္ကာ ACAD ရွိတဲ့ ၤFolder မွာ Font Folder ကို ေရြးၿပီး ေခၚတင္ရပါတယ္....

Text Style မ်ား လုပ္ရန္
Element Menu > Text Style > File ~ New မွ လိုအပ္သလို Setting မ်ား ေပးေပးရပါတယ္...
Style ကို Parent Style မွ Child Style မ်ား ထပ္ခြဲ သံုးႏိုင္ပါတယ္....

တျခား dgn file တစ္ခုခု မွ Text Style မ်ား Import သြင္းရန္
Element Menu > Text Style > File ~ Import မွ သြင္းလိုေသာ dgn file ကို ရွာၿပိး ေရြးေပးရပါတယ္...

Find & Replace နဲ႔ စာေတြ ခ်ိန္းရေအာင္
Edit Menu > Find /Replace Text > Change ~ Replace နဲ႔ change ၇ပါတယ္...
Replace က အစားထိုးတာျဖစ္ၿပီး Append ကေတာ့ ရွိၿပီးသာ စာေနာက္ ထပ္ျဖည့္တာ ျဖစ္ပါတယ္... Prepend ကေတာ့ ရွိၿပိးသား စာေရွ႕ကေန ထပ္ျဖည့္တာ ျဖစ္ပါတယ္....

johnmoeeain
06-19-2009, 01:56 PM
ွSteel Structure ေတြကို လြယ္လြယ္ကူကူ ဆြဲႏိုင္ဖို႔ Plug-in ေလးပါ

လုပ္ေဆာင္ရမယ့္ procedure ေတြကေတာ့

1) Zip File ထဲက file ေလးေတြကို copy ကူးပါ..
2) Bentley/MicroStation/mdlapps directory ေအာက္မွာ Paste လုပ္ပါ...
3) Utilities Menu > Key-in > မွာ mdl load steel လို႔ ရိုက္ထည့္ပါ....
4) Ctrl + T နဲ႔ Tool Box ကို ဖြင့္ၾကည့္ရင္ "Steel" ဆိုတဲ့ Toolbar ေလး တစ္ခု တိုးလာပါလိမ့္မယ္......

အံ့ၾသဖြယ္ readymade ေလးေတြ ခံစားရမွာပါ....

jarmoe
07-15-2009, 05:46 PM
အကိုေရ...
mircostationsteel plug-in က တင္လို႕ေတာ့ ရသြားျပီ အကို။သံုးရတာလည္း အဆင္ေျပပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ctrl + T ( Toolbox ) ထဲ မွာ steel bar မပါဘူးျဖစ္ေနတယ္။ Key-in ထဲ က ရိုက္ရင္ေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္။
အဲဒါေလ - ကြ်န္ေတာ္ ဘာမ်ား လိုအပ္လို႕လဲဆိုတာ မသိဘူး ျဖစ္ေနလို႕ပါ။
ေက်းဇူးေလး ျပဳျပီး ေျဖေပးပါအံုး။ အားမနာတမ္း ေမးလိုက္မိပါတယ္။ ;D :-\

chitsuelay
07-15-2009, 09:11 PM
ျပန္ျပီးေက်ဇူးျပဳလိုက္ပါဦး အကိုေလး ေ၇.... အဲေယာင္လို့ .. ညီမေလးေ၇ ..... (သူမ်ားေတြက အကို အကိ ုေခၚ ျကလြန္းလို့ ေ၇ာျပီး ေယာင္သြားတာ ;D )

johnmoeeain ဆိုတာ အမ.. ေလးပါ ;D

johnmoeeain
07-31-2009, 02:44 PM
ျပန္ျပီးေက်ဇူးျပဳလိုက္ပါဦး အကိုေလး ေ၇.... အဲေယာင္လို့ .. ညီမေလးေ၇ ..... (သူမ်ားေတြက အကို အကိ ုေခၚ ျကလြန္းလို့ ေ၇ာျပီး ေယာင္သြားတာ ;D )
johnmoeeain ဆိုတာ အမ.. ေလးပါ ;D


ဟုတ္တယ္ အစ္မေရ.. ေျပာလိုက္ပါဦး... အစ္ကုိ မဟုတ္ဖူး ဆိုတာ.... :'( :angry:

ကၽြန္ေတာ္.. mdy ကေန online ေပၚ ခဏ တက္ရလုိ႔ Microstation Software နဲ႔ အလွမ္းေ၀းေနတာ...
YGN ျပန္ေရာက္မွ ေမးခြန္း အေျဖကို ေသခ်ာ ၾကည့္ေပးပါ့မယ္ေနာ္...

ဒါနဲ႔ jarmoe ကေရာ.. အစ္ကိုလား အစ္မလား....???

papagyi
08-01-2009, 12:47 PM
အစ္ကိုထင္တာေတာ့ အမျဖစ္ေလာက္တယ္ ;D ..ဟိုုတစ္ေလာက မ်က္ရည္ေတြ အတံုးလိုက္က်ေနတယ္ဆိုပဲ :2:
custom message မွာေလ...မိဂ်ာေရ လာရွင္းဦး ... :D

jarmoe
08-03-2009, 09:33 PM
ဂ်ာမုိးကိုကို = အထီး ( :angry: )
:2: တကယ္သိဘူးေပါ့
:7: ေတာင္းထားတဲ့ အေျဖကို .. ျမန္ျမန္ေလး .. ေပးပါလို႕ .... :7:

johnmoeeain
08-29-2009, 09:46 PM
အကိုေရ...
mircostationsteel plug-in က တင္လို႕ေတာ့ ရသြားျပီ အကို။သံုးရတာလည္း အဆင္ေျပပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ctrl + T ( Toolbox ) ထဲ မွာ steel bar မပါဘူးျဖစ္ေနတယ္။ Key-in ထဲ က ရိုက္ရင္ေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္။
အဲဒါေလ - ကြ်န္ေတာ္ ဘာမ်ား လိုအပ္လို႕လဲဆိုတာ မသိဘူး ျဖစ္ေနလို႕ပါ။
ေက်းဇူးေလး ျပဳျပီး ေျဖေပးပါအံုး။ အားမနာတမ္း ေမးလိုက္မိပါတယ္။ ;D :-\


အင္... M;
သူက mdl load steel ဆိုတာနဲ႔တင္ toolbar ေလး တစ္ခုက auto တက္တယ္ေလ.. အစ္ကိုရဲ႕
သူက auto မတက္လာရင္ေတာ့ အစ္ကို install လုပ္တုန္းက တစ္ခုခု လိုခဲ့လို႔ ျဖစ္မယ္ ထင္တယ္
Bentley/MicroStation/mdlapps directory ေအာက္မွာ Paste လုပ္ရံုနဲ႔တင္ ရတယ္ အစ္ကိုရဲ႕...

ေနာက္ plug_in ေတြေတာ့ ရွိတယ္.. ကၽြန္ေတာ္ load တင္တာ မေအာင္ျမင္လို႔.. အလွပဲ ၾကည့္ေနရတယ္....
အခုေတာ့ Microstation ကုိလည္း မသံုးျဖစ္ေတာ့ ပိုဆိုးရာ..... :'(

zero248
01-01-2010, 11:29 PM
Thanks a lot johnmoeeain !
I've got a lot of Microstation Knowledge from ur post.
Currently, my boss pushing me to use that. Actually I'm Auto CAD Drafter.
For me Microstation is quite new to me.
I found one thing at there and wanna share with u all is that;
At level manager dialog box, we can export what we created those levels (Layer in Auto CAD) as excel file.
And we can import anytime to any Drawing. We can edit or add level in excel also. It's great!
I only know that, anybody can explain/ discuss about Level Manager?

Happy New Year to johnmoeeain and all of MEF friends !
zero248

jarmoe
05-03-2010, 10:00 PM
တစ္ခုေတာ့ လက္တို႕လိုက္ပါမယ္..
Microstation မွာ Auto CAD လုိပဲ Short Cut Command ေလးေတြနဲ႕ သံုးလို႕ရပါတယ္..ဆိုတာေလးပါပဲ Smiley
( ထံုးစံအတိုင္းေပါ့ဗ်ာ )
မၾကာမွီ..လာမည္..

thanzawtun1
05-07-2010, 06:15 AM
Micro ဟာ ACAD နဲ႔ မတူတာကေတာ့ ACAD လို command ေတြ သံုးရတာမ်ိဳး မဟုတ္ဘဲ... Toolbar ေတြကေန ေခၚ သံုးရတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္.. (command ေတြ အလြတ္မွတ္ထားစရာေတာ့မလိုေတာ့ဖူးေပါ့ေနာ္)


*ACAD မွာလဲcommand ေတြ အလြတ္မွတ္မထာခၽင္ရင္Toolbar ေတြေခၚ သံုးနုိင္တယ္ဆိုတ၁မသိဘူးထင္တယ္*

papagyi
05-07-2010, 08:01 AM
ကိုသန္႔ေဇာ္ထြန္းခင္ဗ်ာ ..ကိုဂ်ာမိုးေျပာထားတာက microstation မွာ User အမ်ားစုက toolbar အေနနဲ႔ပဲသံုးရတယ္
လို႔ သိထားတဲ့အတြက္ Autocad မွာ လို shortcut command ေလးေတြနဲ႔ သံုးလို႔ ရတဲ့ အေၾကာင္း ဗဟုသုတတိုးေအာင္ေရးထားတာပါ။
ထို႔ အတူပဲ Autocad အေၾကာင္းကို ဒီက မန္ဘာေတြ ေဆြးေႏြးထားတာေလးေတြ ဖတ္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္..
ဒီေနရာမွာပါ...http://www.myanmarengineer.org/forum/index.php/board,10.0.html :)

jarmoe
06-02-2010, 12:47 PM
ဟုတ္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ..
ကိုပါၾကီးေျပာသလိုပါပဲ...ACAD မွာ Command & Toolbar သံုးလို႕ရတာ user အမ်ားစု သိၾကေပမယ့္
Microstation မွာေတာ့ Toolbar သံုးရတာပဲ အသိမ်ားၾကလို႕...
Microstation မွာလည္း ACAD လို Command ေလးေတြ သံုးလို႕ရပါပီ..လုိ႕ သတင္းေကာငး္ေလး ျဖန္႕လုိက္တာပါဗ်ာ...
က်ေနာ္ လည္း ေနာက္မွ Mircrostaion မွာ Short Cut Commannd ေလးေတြနဲ႕ အဆင္ေျပေနေၾကာင္းကို ေရးပါအံုးမယ္ေနာ္။
အခု Precast ေလးေတြနဲ႕ လံုးခ်ာလည္ေနလို႕ပါ :e