PDA

View Full Version : MasterCAM



sawgyi
06-06-2008, 06:24 PM
MasterCAM is powerful CAD/CAM software for mechanical & production engg:

kyawgyi9011
11-02-2008, 02:07 PM
Master CAM က တကယ္ေတာ့ production engineer and mechanical engineer ေတြအတြက္ တတ္သင့္တဲ႔ software ျဖစ္ပါတယ္ ။ ဒီ software ကို သံုးျပီး design ကို ကိုယ္႔စိတ္ႀကိဳက္ဖန္တီးနိဳင္တယ္။ ေနာက္ျပီး design ဆြဲထားတဲ႔ပံုနဲဲ႔ program ကို ေရးေပးနိဳင္တယ္ ဒီ program ကို CNC စက္ေတြမွာအသုံးျပဳႏိုင္တယ္။ CNC machine ေတြနဲ႔ မိမိဆြဲထားတဲ႔ design အတိုင္းခုတ္စားနိဳင္တယ္။ ဒီ software ကို မ်ားေသာအားျဖင့္
patten ေတြထုတ္တဲ႔ေနရာေတြမွာ အသံုးျပဳႀကတယ္။

nyinyi129
06-21-2009, 10:45 AM
can i get master CAM software?.pls share it ,if everyone have this software.

thanks and regards,
nyi nyi

phoelapyae
06-22-2009, 04:28 AM
ေအာက္ကလင့္မွာ က်ေနာ္ MasterCAM X3 ေဆာ့ဖ္၀ဲလ္ကုိ တင္ေပးထားပါတယ္ခင္ဗ်ာ ။

http://www.myanmarengineer.org/forum/index.php?topic=4190

snowwhitelay
08-17-2009, 11:36 AM
Master Cam ဆိုတဲ့ေခါင္းစဥ္ေတြ့လို့ေမးလိုက္တာပါ ။ စႏိုး က master cam version 9.1 ကို install လုပ္္တာ ၿပိးလို့ဖြင့္လိုက္တဲ့အခါက်ေတာ့ HASP not found ဆိုတဲ့စာက်လာၿပိးဖြင့္လို့မရေတာ့ ဘူး။ စႏိုးကပံုတာဆြဲတက္တာ က်န္တာက်သိပ္နားမလည္ဘူး။ အခု ဘယ္လိုတင္ရမယ္ဆိုတာေက်းဇူးၿပဳၿပိးရွင္းၿပေပးပါေနာ္။

yeakharr
08-25-2009, 01:06 PM
Master Cam ဆိုတဲ့ေခါင္းစဥ္ေတြ့လို့ေမးလိုက္တာပါ ။ စႏိုး က master cam version 9.1 ကို install လုပ္္တာ ၿပိးလို့ဖြင့္လိုက္တဲ့အခါက်ေတာ့ HASP not found ဆိုတဲ့စာက်လာၿပိးဖြင့္လို့မရေတာ့ ဘူး။ စႏိုးကပံုတာဆြဲတက္တာ က်န္တာက်သိပ္နားမလည္ဘူး။ အခု ဘယ္လိုတင္ရမယ္ဆိုတာေက်းဇူးၿပဳၿပိးရွင္းၿပေပးပါေနာ္။


9 ဆုိရင္ေတာ့ crack မရွိလုိ႔တင္ေပးႏုိင္မယ္ မထင္ပါဘူး။
X3 ဆိုရင္ေတာ့ ခရက္ျဖည္နည္း ေျပာျပေပးႏုိင္ပါလိမ့္မယ္။ အတူတူေတာ့ တူတူပါပဲ။
HASP မေတြ႕ဘူးဆုိျပိး အယ္ရာတက္ျခင္းဟာ Hardware dongle lock ကို မေတြ႔တာျဖစ္ပါတယ္။
ေဆာ့၀ဲက သူကို ၀ယ္ထားတဲ့ လုိင္စင္ရွိမရွိကုိ တစ္ကယ့္ HARDWARE ( USB FLASH DRIVE ပုံစံေလး ) မွာ သြားၾကည့္ပါတယ္။
မေတြ႔ရင္ မေတြ႔ဘူး ေျပာပါလိမ့္မယ္။ တစ္ကယ္လုိ႔ေတြ႔ရင္ေတာင္ သူနဲ႔ဆုိင္တဲ့ လုိင္စင္မရွိရင္ မရပါဘူး။ ဒီေတာ့ ခ၇က္ မခ်ုိးခင္ HASP အမ်ိဳးစား
Dongle lock ကို တင္ေပးရပါတယ္။ အတုတင္ရမွာျဖစ္လုိ႔ emulation ကုိ သုံးပါတယ္။ \

all program-> master cam v9-> Hasp Setup ကို အရင္တင္ေပးပါ။ ျပိးပါက ဗားရွင္း၉ ရဲ႔ ခရက္ အယ္ျမဴေလတာရွာျပိး တင္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္
တစ္ခါတေလ အဆင္မေျပပါဘူး
က်ေနာ္ကေတာ့ ကို႔ဟာကို manual install လုပ္ပါတယ္။ ဒါကေတာ့ ဘယ္ဖုိင္ကို ဘယ္system folder ေအာက္ကို ထား။ registry ကေန driver ကို နားလည္ေအာင္ လုပ္ေပးရတာျဖစ္လုိ႔
နားလည္တတ္ကြ်မ္းမွသာ ျဖစ္နုိင္ပါတယ္။ windowxp မွာေတာ့ ျပသာနာသိပ္မရွင္းလွပါ။ Window7 windows vista ေတြမွာ ျပသာနာရွာပါတယ္။
ေဆာ့ဖ္၀ဲတင္တုန္းက ခရက္ဖုိင္ပါလိမ့္မယ္။ အဲဒါနဲ႔ ၾကိဳးစားတင္ၾကည့္ပါ။

yeakharr
08-25-2009, 03:00 PM
x3 မွာသုံးတဲ့ driver ေလးနဲ႔သုံးၾကည့္ပါ။ က်ေနာ္ manual install ျပီး လြယ္ေအာင္လုိ႔ ေအာ္တုိ ဘက္ကပ္ set up ျပန္လုပ္ေပးထားပါတယ္။

ရားစကား၀ွက္က WWW.myanmarengineer.ORG

ေဒါင္းရန္ ကလစ္ပါ။ (http://www.yousendit.com/download/YkxJblRxV3JCTW14dnc9PQ)

setup ကို run ရင္ registration ေဒတာက အဲဒီက text ဖုိင္မွာပါတယ္။

Than Zaw
08-28-2009, 03:16 PM
:?စႏိုး ေမးထားတဲ့ ေမးခြန္းအတြက္ သိသေလာက္ ေဆြးေႏြးေပးလိုက္ပါတယ္။
MasterCAM 9.1 version အတြက္ ခရက္က msvcr70.dll file ကိုရွာၿပီး MasterCAM install file ထဲ copy ထည္႕ေပးပါ....... msvcr70.dll file ကို search နဲ႔ အလြယ္တကူရွာႏိုင္ပါတယ္.................. အဆင္ေျပပါေစ :ok

myamya
09-05-2010, 01:16 PM
MasterCAM 9.1 version အတြက္ ခရက္က msvcr70.dll file ကို C:\WINDOWS\system32 မွာ copy , paste လုပ္ေပးရင္ရပါတယ္။

Machinning pocket with Mastercam v 9 .1
Just for sample
http://www.multiupload.com/VITJZXT5QG
ခရတ္ဖိုင္ ...
http://www.multiupload.com/4SVQKZUP77

thantsin9
09-20-2010, 04:29 PM
master cam နဲ႔ ဆြဲထားတဲ့ surface ပံဳေတြကို ဘယ္ CAD ကုိေျပာင္းလို့ရသလဲခင္ဗ်။ (မွတ္ခ်က္ solid ပံုမဟုတ္ပါ. ျပီေတာ့ ခပ္ၾကီးၾကီးရွုပ္ရွုပ္ပံုေတြျဖစ္ပါသည္)

tom81
10-13-2010, 02:24 PM
IGES format ေျပာင္းျပီး save လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ျကိုက္တဲ့ CAD/CAM မွာဖြင့္လို႔ရပါတယ္။

thantsin9
10-16-2010, 02:28 PM
အလဲ႔ တယ္ဟုတ္ပါလား . ပံုအားလံဳးရသည္ေပါ့. ေက်းဇူးပါ

myukhoetain
01-24-2014, 10:45 AM
Master CAM X5 crack လုပ္နည္းေလးသိရင္ေျပာျပၾကအံုးဗ်ာ....
X5 ကို crack file replace လုပ္လိုက္တာ .exe not valid error ဆိုၿပီးေပၚလာလို႔
တျခား crack လုပ္လို႔ရမယ့္နည္းေလးဘာေလးသိရင္ ေျပာျပေပးၾကပါအံုးေနာ္..
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...

myukhoetain
01-24-2014, 11:22 AM
post not fond တဲ့.... အဆင္ေျပရင္ ျပန္တင္ေပးပါအံုးေနာ္

myukhoetain
12-20-2015, 11:27 AM
Master CAM X6 ကို ဆိုင္က၀ယ္ၿပီး Install လုပ္တာ .exe not valid error ျဖစ္ေနလုိ႔ပါ...
အသံုးျပဳ သူမ်ား ရွိရင္ Install လုပ္နည္းေလး ျပန္လည္ ေ၀မွ်ပါအံုးဗ်ာ..