PDA

View Full Version : website block မ်ားတြင္ radio entertianment ထည္႕သြင္းျခင္း



yeakharr
07-12-2008, 02:04 AM
ေအာက္ပါ message သည္ ကို dolay မွ မွားယြင္း ျပီး report ထားလုိ႕ post အျဖစ္ျပန္လည္ တင္ေပးထားပါတယ္..
ကုိ dolay မွ post တင္တာကို report (ဖိုရမ္ထိန္းမ်ားကိုသတင္းပို႕ရန္ႏွင့္ မွားျခင္းျဖစ္ပုံရသည္ယူဆျပီး ဤပို႕စ္ကို ျပန္လည္တင္ေပးျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္..)


ကိုုေရခါး ကြ်န္ေတာ္ website,block ထဲမွာ radio entertianment ထည္႕သြင္းရင္ဘာေတြလိုုမယ္ဘယ္ဘယ္လိုလုပ္ရမယ္ဆိုတာကိုလမ္းညြန္းေပးပါအုံး

ကို dolay ေရ web site block ဆိုတာ ဘယ္လိုမ်ိဳးကိုေျပာခ်င္လဲမသိဘူး..
က်ေနာ္ mkportal မွာဆိုရင္ေတာ့ home page မွာ ျမင္ေနရတာေတြဟာ block တခုျခင္းပဲျဖစ္ပါတယ္..
သို႕မဟုတ္ blog ကို ေျပာတာလားခင္ဗ်ာ..
ထည့္ခ်င္တာက ဘယ္လို radio မ်ိဳးလဲ?

free ရႏိုင္တဲ့ radio ေတြ ရွိသလို ကိုယ္ပိုင္ျပဳလုပ္တဲ့ radio လည္းရွိပါတယ္..
media straming လို႕ေခၚပါတယ္..
media streaming server တခုကို ကုိုယ္ကိုယ္တိုင္ မလုပ္ႏုိင္ဘူးဆုိပါက free ၀န္ေဆာင္မႈေပးေနတဲ့ radio streaming ေတြကို အသုံးျပဳလို႕ရပါတယ္.. english သီခ်င္းေတြ လႊင့္ေပးတဲံ radio
ျမန္မာသီခ်င္းေတြ လႊင့္ေပးတဲ့ ေရဒီယို စသည္ျဖင့္ေပါ့..က်ေနာ္တုိ႕က အျဖဴေရာင္သံစဥ္မွ ၀န္ေဆာင္ေပးမႈကို အသုံးျပုထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္.. ၀န္ေဆာင္ေပးတဲ့သူရဲ႕ radio ကိုလုိက္ျပီး မိမိ၏ html contents မွာ code ထည့္ေပးရုံနဲ႕ ok ပါတယ္..
မိမိဘာသာလုပ္ပါက ေကာင္းမြန္သည့္ media streaming hosting တခုကို ၀ယ္ရမွာပါ..ေစ်းၾကီးပါတယ္..
dedicated server, virtual private server ႏွင့္ window media streaming hosting ေတြမွာ ၀ယ္ယူရမွာျဖစ္ပါတယ္..
ဒီေတာ့ကာ ကို dolay အေနျဖင့္မည္ကဲ့သို႕ media streaming မ်ိဳးကို အသုံးျပဳလိုပါသလဲ ေျဖၾကားေပးမွ သာ
က်ေနာ္သို႕မဟုတ္ က်န္တဲ့သိသူမ်ား အေနျဖင့္ သိသေလာက္ေလး ဆက္လက္ေျပာျပေပးႏိုင္ပါလိမ့္..

အဆင္ေျပပါေစ..

moelone
01-29-2009, 10:59 AM
ကၽြန္ေတာ့ ဘေလာ့ခ္မွာလည္း အျဖဴေရာင္သံစဥ္ ေရဒီယုိထည့္ခ်င္ပါတယ္
ကုတ္ေတြထည့္ၾကည့္ေတာ့ ပံုကတျခား ေရဒီယုိကတျခားျဖစ္ေနတယ္ ဘယ္လုိလုပ္ရမလဲ
သိရင္ေျပာျပေပးပါ

zener
01-29-2009, 09:27 PM
ကို moelone ေရ ..
Blogspot မွာ ကုတ္ထည့္ၾကည့္တာ ပံုကတစ္ျခား ေရဒီယိုတစ္ျခားျဖစ္ေနတယ္ဆုိတာ အကုိထည့္တဲ့ ကုတ္နဲ႕ ဆုိင္ပါတယ္ ..
အကုိထည့္တဲ့ကုတ္ကုိ အကုိ႕ ဘေလာ့ sidebar width တို႕ နဲ႕ လုိက္ညိႈရမွာပါ ..
width and height ေနရာေတြမွာ လုိက္ညိႈေပးလုိက္ရင္ ရမယ္ထင္တယ္ ။
က်ေနာ့္မွာရွိတဲ့ကုတ္ကုိတင္ေပးလုိက္ပါတယ္ ။



<center>
<h4>အၿဖဴေရာင္သံစဥ္</h4>

<div class='radio'>
<a href="http://89.238.146.148/APYTZ" target="_blank"><img border="0"

src="http://www.myanmarengineer.org/apytz/listenradio1.gif" width="200" height="82"/></a>
<script type="text/javascript"><br />
<!--
function song(){
document.getElementById('music1').innerHTML="<embed type='application/x-mplayer2' id='music2'

pluginspage='http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/' src='"+document.getElementById('estacao').value+"'

name='MediaPlayer1' width='230' height='50' controltype='2' showcontrols='1' showstatusbar='1'

AutoStart='false'></embed>";
}
//-->
</script>
<div id="jukebox">
<span id="music1"><embed pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" controltype="2"

autostart="1" showstatusbar="1" type="application/x-mplayer2" height="50" src="http://wma2.viastreaming.net/APYTZ"

id="music1" width="190" showcontrols="1"
name="MediaPlayer1">
</embed></span>
</div></div>

<!-- here radio code end --></center>

William Thet
02-28-2009, 11:10 AM
phpbb က mod ေလးတစ္ခု ေတြ႕လုိ႕ ဒီေနရာေလးမွာ သင့္ေတာ္မယ္ထင္ျပိး တင္ေပးလုိက္ပါတယ္.. original mod ကေတာ့ http://www.phpbb3bbcodes.com မွရတာပါ။ radio folder ထဲမွာ radio.php, radio.css နဲ႕ radio.xml ဆိုျပီး ဖုိင္ ၃ ခုပါပါတယ္.. radio.xml မွာ ကိုယ့္တင္ေပးခ်င္တဲ့ radio station ေတြကို.. ၾကိုက္သလုိေျပာင္းလုိ႕ရပါတယ္.. css ကိုလဲၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ ျပင္ဆင္ျပီး folder တစ္ခုလံုးကို ဆုိက္ေပၚတင္လုိက္ပါ..။ ျပီးမွ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ ေနရာေလးမွာ ဒီ html ကုတ္ေလး ျပန္ထဲ့လုိက္ပါ..

<a href="radio/radio.php" onclick="window.open('radio/radio.php','','toolbar=no, location=no, directories=no, status=no, menubar=no, scrollbars=yes, resizable=yes, width=420, height=400, left=20, top=20'); return false;">Radio</a>

Demo: http://myanmar-ccg.org/forum/radio/radio.php
စမ္းၾကည့္ၾကပါအုန္းေနာ္..

ေလးစားစြာျဖင့္

coconut (Can't Catch Group)

poe ei
06-19-2009, 10:24 AM
Joomla 1.5 နဲ ့လုပ္ထားတဲ့websiteမွာက်ေတာ့ဘယ္လိုလုပ္ၿပီးအျဖဴေရာင္သံစဥ္ကိုထည့္ရမလဲဟင္ :-\?
module နဲ ့လား? componentနဲ ့လား?
လံုး၀ကိုbeginer မို ့လို ့click by click tutorial ပံုစံနဲ ့ရွင္းျပေပးပါလား။ :D
website က co.ccကေနdomain nameယူၿပီၤးfreehostiaမွာ ့hostingလုပ္ထားတာပါ။

တာယာ
06-26-2009, 03:57 AM
Joomla 1.5 နဲ ့လုပ္ထားတဲ့websiteမွာက်ေတာ့ဘယ္လိုလုပ္ၿပီးအျဖဴေရာင္သံစဥ္ကိုထည့္ရမလဲဟင္ :-\?
module နဲ ့လား? componentနဲ ့လား?


Custom Code Modules ေတြကို သက္ဆိုင္ရာအလိုက္ သြင္းလိုက္ရင္ အဆင္ေျပပါတယ္။ ဥပမာ - PHP Code သြင္းမယ္ဆို Joomla Mod PHP Module လိုမ်ိဳး၊ HTML Code သြင္းမယ္ဆိုရင္ Mod HTML Joomla Module လိုမ်ိဳးေတြကို Version အလိုက္ ထည္႔သြင္းလိုက္ရင္ Code ေတြ ထည္႔ႏိုင္ပါတယ္။ Joomla အတြက္ Mod & Com ေတြကို Extension Joomla (http://extensions.joomla.org/) မွာ ရွာႏိုင္ပါတယ္။


ခင္မင္စြာျဖင္႔

မေနာသား