PDA

View Full Version : OS ေတြကိုစိတ္ၾကိဳက္ စမ္းသပ္ေလ့လာခ်င္သူေတြအတြက္.......



kolynn86
08-04-2008, 01:55 AM
ဘယ္သူမဆိုစမ္းသပ္ခ်င္ခ်တယ္.... stable က်ေနတဲ့ ကိုယ္အသုံးျပဳေနတဲ့ widnow ၾကီးကို ဖ်က္ျပီး အျခား os တင္ဖို႕ဆိုတာမျဖစ္ႏိုင္ပါဘူး အဲ့ဒါေၾကာင့္ ကိုယ္ရဲ႕ window ေပၚမွာ စိတ္ၾကိဳက္ ဖန္တီးေလ့လာလုိ႕ရေအာင္ ၾကိဳက္တဲ့ os တင္ ျပီးစပ္းသပ္လို႕ရတယ္ အဲ့ဒါက VMwre software ေလးေပါ့ သိျပီးသားဆိုရင္ေတာ့ (ဟဲဟဲ) ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ linux ကိုေရာ window 2003 server ကိုေရာ အဲ့ဒီမွာ Run ျပီး အသုံးျပဳတယ္ network လည္းခ်ိတ္ဆက္အသုံးျပဳႏိုင္တယ္ ျပီးေတာ့ အေကာင္းဆုံးကေတာ့ ကိုယ္တင္ထားတဲ့ os ေလးကို အလြယ္တကူဟိုေရြ႕ဒီေရြ႕ သယ္ျပီး အသုံးျပဳလို႕ရတယ္ ေတာ္ေတာ္ေလးေတာ့အသုံး၀င္တဲ့ software ေလးေပါ့ ကၽြန္ေတာ္ရဲ႕ ေက်းဇူးရွင္ေလးေပါ့ software ေလးကိုေပးခ်င္ပါေသာ္လည္း အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ dial-up နဲ႕အသုံးျပဳတဲ့အတြက္ အဆင္မေျပေသးလုိ႕ ေနာက္အဆင္ေျပမွတင္ေပးလိုက္ပါမယ္....

tawlinntoe
08-04-2008, 03:06 PM
စိတ္၀င္စားတယ္ဗ်ာ ရရင္ေပးပါဦး ကိုလင္းေရ

yekhant
08-06-2008, 05:39 PM
အစ္ကိုတုိ႔ေရ
အရမ္းၾကိဳက္တယ္ဗ်ာ..ရယင္ေပးပါေနာ္..
ကၽြန္ေတာ္လိုခ်င္လို႔ပါေနာ္..
ကၽြန္ေတာ္က software ဆို အေသအလဲၾကိဳက္တယ္ခင္ဗ်
အစ္ကိုတုိ႔ ကူညီၾကပါေနာ္..ညီေလးက ျမန္မာေဖာင္႔မရလို႔ပါေနာ္.. ;D ;D :D

ျပန္ျပင္ျပီး ရုိက္ထားေပးပါတယ္။

ျမန္မာအင္ဂ်င္နီယာဖိုရမ္
08-06-2008, 06:04 PM
ကိုyekhant ေရ..
ေျပာရမွာအားနာေပမယ္႔ ကိုyekhant ရဲ႔ ေရးသားခ်က္ေတြကို ဖတ္မယ္႔သူေတြကို ေလးစားေသာအားျဖင္႔ ဘားဂလိကို ေနာင္အၾကိမ္မ်ားတြင္ အသံုးမျပဳပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံပါတယ္။လူတိုင္း ဘားဂလိကို ဖတ္တတ္ခ်င္မွာ ဖတ္တတ္မွာပါ။သို႔အတြက္ေၾကာင္႔ပါ။
ေရးလာသမွ် ဘားဂလိေတြကို ကၽြန္ေတာ္လည္း ျပန္လိုက္မေပးနုိင္လို႔ပါ။
ေလာေလာဆယ္ေတာ႔ ျပန္စာေရးလိုတယ္ဆိုရင္ ဘယ္ဖက္ေအာက္ေထာင္႔မွာ ျမန္မာကီးဘုတ္ဆိုတာကို ကလစ္ျပီး မိမိရုိက္လိုတဲ႔ စကားလံုးကို တစ္လံုးခ်င္းလိုက္ ကလစ္ျပီး ပို႔စ္မ်ားေရးသားနုိင္ပါတယ္။
နားလည္မႈေပးနုိင္မယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင္႔ပါတယ္။

အားလံုးကို ေလးစားစြာျဖင္႔
ျမန္မာအင္ဂ်င္နီယာဖိုရမ္ၾကီးၾကပ္သူမ်ား အဖြ႔ဲ

kayinlay
08-30-2008, 02:33 PM
ကုိလင္းရဲ ့softwareကုိေစာင့္ေနတာၾကာျပီဗ်ာ။အကုိေမ့ေနလုိ့လားမသိဘူး။လုိင္းေကာင္းရင္တင္ေပးဖုိ့
လုပ္ပါအုံးအစ္ကုိရ။

zener
08-30-2008, 03:19 PM
vMware Workstation ကုိ ေအာက္ကလင့္မွာ က်ေနာ္တင္ထားတာ ရွိပါတယ္ ..

http://www.myanmarengineer.org/forum/index.php/topic,1790.0.html

trc08
10-30-2008, 12:25 PM
ကၽြန္ေတာ္ တရုတ္ XP Window ကို window ျဖဳတ္မခ်ပဲEnglish လိုေျပာင္းခ်င္တာ။
ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ။

nyiwin01
10-30-2008, 05:55 PM
can i use it in window vista? ::)

kayinlay
10-30-2008, 06:46 PM
သုံးလုိ့ရပါတယ္ခင္ဗ်ာ အေသးစိတ္သုံးနည္းေလကုိသိခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ေအာက္ကလင့္ေလးမွာသြားေရာက္ဖတ္ၾကည့္ႏုိင္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ
ေလ့လာရန္ (http://www.vmware.com/products/ws/)

myattksoe
11-28-2009, 03:27 PM
ေရာင္း႐င္းမ်ား

civil softwares ... Staad, sap or etabs ၂ခုေလာက္ install လုပ္ၿပီး သုံးခ်င္႐င္
window xp နဲ့ vista ဘယ္ os က ပို၍သင့္ေတာ့္္္ ပါသလဲ ခင္ဗ်ာ။

thanks in advance
ခမာ

chit tee
11-28-2009, 03:54 PM
ေရာင္း႐င္းမ်ား

civil softwares ... Staad, sap or etabs ၂ခုေလာက္ install လုပ္ၿပီး သုံးခ်င္႐င္
window xp နဲ့ vista ဘယ္ os က ပို၍သင့္ေတာ့္္္ ပါသလဲ ခင္ဗ်ာ။

thanks in advance
ခမာ


က်ေနာ္ Staad Pro ကိုေတာ့ မသံုးျဖစ္လို႕မေျပာတတ္ပါဘူး။
ဒါေပမယ့္ ... SAP2000 တို႕ ၊ ETABS တို႕ ၊ SAFE တို႕ ကေတာ့ ... Window XP နဲ႕ VISTA OS ၂ ခုစလံုးမွာ အဆင္ေျပပါတယ္။

myattksoe
11-30-2009, 09:46 AM
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ကုိခ်စ္ :4:

က်ၸန္ေတာ္ တို့ကေတာ့္ cracked ျပီးသား SW ေလးေတၸသာ သူံး နိုင္သူမို့ :P
vista မွာအဆင္မလားလုိ့ ေမးျကည့္ တာပါ

ေလးစားခင္မင္လွက္
ခမာ

chit tee
11-30-2009, 10:21 AM
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ကုိခ်စ္ :4:

က်ၸန္ေတာ္ တို့ကေတာ့္ ခရက္ed ျပီးသား SW ေလးေတၸသာ သူံး နိုင္သူမို့ :P
vista မွာအဆင္မလားလုိ့ ေမးျကည့္ တာပါ

ေလးစားခင္မင္လွက္
ခမာ


ဘ၀သူေတြပါဘဲဗ်ာ ... :2:
Window XP မွာတုန္းကေတာ့ ဘာမွ ထူးၿပီးမလုပ္ေပးရေပမယ့္ ...
Vista မွာေတာ့ .... Control Panel ေအာက္ထဲက User Account ထဲမွာ .... User Account Control (UAC) ကို OFF (ပိတ္) ထားရင္ေတာ့ ပိုအဆင္ေျပမယ္ထင္ပါတယ္။

sanda87
12-16-2010, 05:08 PM
အစ္ကုိကၽြန္ေတာ္စိတ္ဝင္စာတယ္
အဲဒီ VMwre ကုိဘယ္လိုအသုံးျပဳရလည္ဆိုတာ
ကုိပါေရးေပးပါေနာ္အစ္ကုိ
ကၽြန္ေတာ္အရမ္းသိခ်င္လိုပါ
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

ကိုဦး
12-16-2010, 11:04 PM
အစ္ကုိကၽြန္ေတာ္စိတ္ဝင္စာတယ္
အဲဒီ VMwre ကုိဘယ္လိုအသုံးျပဳရလည္ဆိုတာ
ကုိပါေရးေပးပါေနာ္အစ္ကုိ
ကၽြန္ေတာ္အရမ္းသိခ်င္လိုပါ
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
VM Ware ကိုဘယ္လိုအသံုးျပဳရတာလည္း ဆိုရင္ေတာ့ ...
လက္ရွိ တင္ထားတဲ ့ OS ေပၚမွာပဲ VM ware Software ကို Run ျပီးေတာ့ ေနာက္ မိမိအသံုးျပဳလိုတဲ ့ OS တစ္ခုကို ထပ္ေခၚျပီး အသံုးျပဳရျခင္း ပဲ ျဖစ္ပါတယ္ ..
(ဥပမာ .. မိမိအသံုးျပဳတဲ ့ OS က W-7 ဆိုပါေတာ့ .... ဒါပင္မယ့္ မိမိအလုပ္အတြက္ အသံုးျပဳမည့္ ေဆာ့၀ဲက XP မွာပဲ သံုးလို ့ရတယ္ W-7 မွာ အလုပ္မလုပ္ဘူးဆိုရင္ မိမိကြန္ပ်ဴတာကို OS ျပန္ေျပာင္းစရာ မလိုပဲ W-7 မွာ VM Ware ကိုအသံုးျပဳျပီး XP OS ကိုအသံုးျပဳနိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္ ..)
ဒါကေတာ့ အႀကမ္းဖ်ဥ္း ေျပာျပတာပါ ... VM ware ကိုအသံုးျပဳျပီး OS နွစ္ခု သံုးခုထိ အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္ ...
မိမိကြန္ပ်ဴတာ Processor အမ်ိဳးအစား RAM အမ်ိဳးအစားေပၚ မူတည္ျပီး အသံုးျပဳနိင္ပါတယ္။
VM Ware မွာ network ခ်ိတ္ျခင္း အပိုင္းကိုေတာ့ ဒီ Topic မွာ သြားေရာက္ေလ့လာ နိုင္ပါတယ္ ..
VM Ware ေပၚမွာ virtual os ေတြ network ခ်ိတ္ျခင္း (http://myanmarengineer.org/forums/showthread.php?4151-VM-Ware-%E1%80%B1%E1%80%95%E1%81%9A%E1%80%99%E1%80%BD%E1%80%AC-virtual-os-%E1%80%B1%E1%80%90%E1%80%BC-network-%E1%80%81%E1%80%BA%E1%80%AD%E1%80%90%E1%80%B9%E1%80%BB%E1%80%81%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8&highlight=ware)
ခင္မင္စြာျဖင့္ ...
ကိုဦး

sanda87
12-29-2010, 07:02 PM
အစ္ကုိေရလုပ္ပါဦး
ကၽြန္ေတာ္လိုခ်င္လိုပါ

ခ်င္းတြင္းသား
01-08-2011, 09:22 PM
installer ကိုေတာ႕ ဒီေနရာကေန (http://download1us.softpedia.com/dl/dfc636891a736373c2ebe9586ff11bc6/4d28794e/100005341/software/system/vmware/VMware-workstation-full-7.1.3-324285.exe)ေဒါင္းလိုက္ပါ....
ကီးကိုေတာ႕ ဒီကေန (http://www.mediafire.com/?c05biqi3rqac86p)ေဒါင္းလိုက္ပါ...
ကီးဂ်န္ပါထည္႕ေပးထားပါတယ္....

Kyaw Jone
02-06-2011, 05:16 PM
အစ္ကိုေရ download မရျဖစ္ေနလို့ တစ္ခ်က္ျပန္ စစ္ေဆးေပးပါအံုးေနာ။
Thank you.

ကိုဦး
02-06-2011, 06:35 PM
အစ္ကိုေရ download မရျဖစ္ေနလို့ တစ္ခ်က္ျပန္ စစ္ေဆးေပးပါအံုးေနာ။
Thank you.

ကိုခ်င္းတြင္းသား တင္ေပးထားတာကိုပဲ ကၽြန္ေတာ္ Upload ျပန္တင္ေပးထားပါတယ္ ..
VMware-workstation-full-7.1.3-324285

http://www.mediafire.com/?6o3v29td0zk5rsg
Key

http://www.mediafire.com/?c05biqi3rqac86p

AndrewSway
02-07-2011, 12:49 AM
ကိုဦး ေရ
ပထမ link က 380 byte file ဘဲ ရိွတယ္။ တခုခုမ်ားမွားေနသလား။ ဒုတိယ link ကေတာ ့ေကာင္းပါတယ္။

ကိုဦး
02-07-2011, 05:14 AM
ကိုဦး ေရ
ပထမ link က 380 byte file ဘဲ ရိွတယ္။ တခုခုမ်ားမွားေနသလား။ ဒုတိယ link ကေတာ ့ေကာင္းပါတယ္။
ဟုတ္တယ္ ကိုႀကီးေဆြေရ ...
ကၽြန္ေတာ္လည္း ျပန္မစစ္မိလိုက္ဘူး ..
ကိုခ်င္းတြင္းသားတင္ေပးထားတဲ ့လင့္ကို ေဒါင္းျပီး ျပန္တင္ေပးလိုက္တာ ..
(စိတ္ထဲမွာေတာ့ ဒီေလာက္ မီဂါဘိုက္ မနည္းဘူးဆိုျပီး ထင္ေတာ့ ထင္မိသား ..:confuseds: )
ကၽြန္ေတာ္ ထပ္ျပီး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ ...

http://www.mediafire.com/file/yymmmkmgmgw/VMware.Workstation.v7.1.0.Build.261024_3rabWarez.Com.part1.rar
http://www.mediafire.com/file/j52flmkjvyd/VMware.Workstation.v7.1.0.Build.261024_3rabWarez.Com.part2.rar
http://www.mediafire.com/file/bmzw01dy3wz/VMware.Workstation.v7.1.0.Build.261024_3rabWarez.Com.part3.rar

http://hotfile.com/dl/45228033/8cf4f1b/VMware.Workstation.v7.1.0.Build.261024_3rabWarez.Com.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/45228053/8150d6c/VMware.Workstation.v7.1.0.Build.261024_3rabWarez.Com.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/45228000/f22a16f/VMware.Workstation.v7.1.0.Build.261024_3rabWarez.Com.part3.rar.html

ဒီေနရာေလးမွာလည္း ကိုဖိုးလျပည့္ႀကီး တင္ေပးထားပါတယ္ ..

http://phoelapyae.com/index.php?option=com_content&view=article&id=176:vmware-workstation-710-build-261024-final&catid=27:software-&Itemid=57

ခ်င္းတြင္းသား
02-07-2011, 10:21 PM
အားလံုးအဆင္ေျပၾကလားမသိဘူး...
ကြ်န္ေတာ္က အားလံုးကို upload လုပ္ရင္ ျပသနာမျဖစ္ဘူး...
ဒါေပမယ္႕ျပန္ေဒါင္းမယ္႕သူေတြ အဆင္မေျပမွာစိုးလို႕... installer ကို uploading လုပ္ၿပီးသားျဖစ္တဲ႕... softpedia ကလင္႕ကို ကူးၿပီး ကီးကိုပဲ mediafire ကေနတင္ေပးလိုက္တာပါ...
ဖိုင္ဆိုဒ္က ၅၇၀MB ေက်ာ္ေနလို႕ ေဒါင္းတာအဆင္မေျပရင္ google ကေန installer ကိုရွာလိုက္ၿပီး အဆင္ေျပရာ ဆိုဒ္ကေနေဒါင္းလိုက္ပါ...
ကီးဖိုင္ကိုေဒါင္းလို႕အဆင္မေျပရင္ေျပာပါ.... လင္႕ခ်ိန္းေပးပါမယ္... ေဒါင္းလို႕အဆင္ေျပမယ္႕ဆိုဒ္ကိုေျပာရင္ေတာ႕ အေကာင္းဆံုးေပါ႕....

ခ်င္းတြင္းသား
11-25-2011, 02:41 PM
ေနာက္ထပ္ေဆာ့ဝဲတစ္ခုနဲ ့လဲစမ္းလို ့ရပါတယ္။ နာမည္ကေတာ့ Virtualbox လို ့ေခၚပါတယ္။
ခရက္လုပ္စရာမလို ကီးထည့္စရာမလိုဘဲ ဖရီးသံုးနိုင္တဲ့ေဆာ့ဝဲေလးပါ။
လိုခ်င္ရင္ေတာ့ေအာက္ကလင့္ကေန သက္ဆိုင္ရာ installer ကိုေဒါင္းပါ။
ေဒါင္းလုပ္လုပ္ရန္ကလစ္ပါ။ (https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads)