PDA

View Full Version : AutoCAD 2011



KPZ
03-27-2010, 10:20 PM
http://farm3.static.flickr.com/2683/4467397516_b004482e0a_o.jpg
ေအာ္တိုကဒ္၂၀၁၀ မွာေတာင္ နားမလည္ေသးတာေတြ မသံုးတတ္ေသးတာေတြ ခုမွ ၾကိဳးစားပမ္းစား ေလ့လာေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ ေအာ္တိုကဒ္က ဆရာသမားေတြကလည္း ဆရာဂုဏ္ သမားဂုဏ္ ျပတဲ့ အေနနဲ႕ ေအာ္တိုကဒ္ ၂၀၁၁ ဆိုတာၾကီးကို လာျပေနၾကပီ။ ေတာင္းပန္ပါတယ္ ဆရာတို႔ရယ္ နည္းနည္းေလာက္ ေရွာ့ပါဦး လို႔ေတာင္ ေတာင္းပန္လိုက္ခ်င္မိပါရဲ႕။ ကဲေလ ..... သူတို႔ကေတာင္ ဒီေလာက္ ေပးေနမွ ေတာ့ ကိုယ္လည္း တစ္ေစ့တစ္ေစာင္း အကဲဖမ္းၾကည့္လိုက္ရေအာင္ေနာ္။

http://www.scribd.com/doc/29022302/Autocad-2011-Preview-Guide

johnmoeeain
03-30-2010, 03:01 AM
ျမင္လိုက္တာနဲ႔ ဆြဲေဆာင္အား ျပည့္တဲ့ အျပင္အဆင္နဲ႔ ဖမ္းစားထားတာပဲ စစ္ေရ...
Ribbon ေတြ Visual Style ေတြက စလို႔ Layer ေတြအလယ္ Object ေတြ Create လုပ္တာေတြအဆံုး user ေတြ သက္ေတာင့္သက္သာျဖစ္ေအာင္ ျပင္ေပးထားပံုပဲ.....
အထူးသျဖင့္ Mesh Object ပိုင္းမွာေပါ့.....။

ဟူး... သူက ေျပးလိုက္.. ကိုယ္က လိုက္ေလ့လာလိုက္နဲ႔က မဆံုးေတာ့ဖူးေနာ္....။ :)

စတင္အသံုးျပဳေနၾကၿပီျဖစ္တဲ့သူေတြရဲ႕ အေကာင္းအဆိုး ေ၀ဖန္ခ်က္ေတြနဲ႔ ေနာက္ အသစ္ထည့္သြင္းေပးထားတဲ့ AutoCAD tips ေတြအေၾကာင္း ေလ့လာခ်င္ေသးပါရဲ႕...

tunaungkyaw
03-30-2010, 10:11 PM
ကဲ စမ္းခ်င္တဲ႕သူေတြစမ္း လို႕ရေအာင္ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
က်ေနာ္မစမ္းရေသးပါဘူး။

http://ifile.it/fxhl80r

စကားဝွက္ကေတာ႕ ထံုးစံအတိုင္း အမ္အီးအက္ဖ္ အႀကီးစားလံုးသံုးလံုးျဖစ္ပါတယ္။

Instructions:

Autodesk Product ကို install လုပ္ပါ။
စီရီရယ္ နံပါတ္ကို ေအာက္ပါတို႕အနက္မွ ႀကိဳက္ရာတစ္ခုကိုသံုးပါ။
666-69696969
667-98989898
400-45454545
Product Key: 185C1
(၁) ။ အင္စေတာ ၿပီးလွ်င္ ေအာ္တိုကဒ္ကိုဖြင္႕ပါ။
(၂) ။ Activate ကိုေရြးပါ။ activation screen ေပၚလာလွ်င္ ကီးဂ်န္ 32bits or 64bits version ကိုဖြင္႕ပါ.
(၃) ။ Mem Patch ကို ကလစ္ပါ။ (succeeded ျဖစ္သြားတာကို ေတြ႕ပါလိမ္႕မယ္။)
(၄) ။ request ကုဒ္ ကို Copy လုပ္ၿပီး ကီးဂ်န္တြင္ထည္႕ကာ generateလုပ္ပါ။
(၅) ။ Activation ကုဒ္ကို ေကာ္ပီလုပ္ၿပီး Activation screen မွာ ထည္႕ပါ။ Next ကိုႏွိပ္ပါ။

ဒါဆိုရပါၿပီလို႕ ထင္တာပဲ။။ :4: :4: :4:

MZ
03-31-2010, 06:08 AM
ခရက္ဗားရွင္းေတြ က ျမန္လွခ်ည္လား... ???
autodesk ကဘဲ ျပန္ထုတ္ေနသလားေတာင္ ေအာက္ေမ့မိတယ္... ဒီ စီရီရယ္ နံပါတ္ေတြ ေရာ လုပ္ပုံ လုပ္နည္းေတြေရာ သူတို႕ မသိစရာ အေၾကာင္းမရွိဘူး... ၾကာလွေနၿပီ...
က်ေနာ့္ စက္ထဲေတာ့ autodesk ရဲ႕ software ၄/၅ ခု (တခ်ိဳ႕ဟာေတြက ခရက္ဗားရွင္း ရွာမရတာနဲ႕ student version ေတြ) ထည့္လိုက္တာ ခရက္္ ဗားရွင္း သြင္းလို႕ မရေတာ့ဘူး... တခ်ိဳ႕ file ေတြက share သုံးတာ ဆိုေတာ့ အကုန္ ျဖဳတ္ခ်ၿပီးမွ ျပန္သြင္းလို႕ ရမဲ့ သေဘာရွိတယ္..
anyway ေက်းွဇူးပါ ကိုထြန္းေအာင္ေက်ာ္...

papagyi
03-31-2010, 12:19 PM
ဒီမွာ ေဒါင္းဖို႔ links ေတြပါ..ကၽြန္ေတာ္ text file ေလး attach လုပ္ေပးထားပါတယ္.
အထဲမွာ rapidshare , hotfile & ul.to အတြက္ download လင့္ေတြပါ..
32 ဘစ္အတြက္ေရာ 64 ဘစ္ တစ္ဖိုင္စီ ခြဲထားပါယ္...

zinmaung
03-31-2010, 12:36 PM
အကုိေရ........

ERROR ျဖစ္ေနတယ္ဗ်။ ဘာလုိေနလဲ မသိဘူးေနာ္။ ရက္ပစ္က ဖရီး အေကာင့္ လုပ္ရေသးလား မသိ။

ေဟာဒီလင့္ကလဲ အေကာင့္ လုပ္ရေသးလား မသိ။ http://ifile.it/dl

နဲနဲသင္ေပးပါဦးဗ်ာ။ :e

ေလးစားလ်က္

papagyi
03-31-2010, 12:46 PM
မျဖစ္ပါဘူးခင္ဗ်ာ ကၽြန္ေတာ္ အခု download လုပ္ေနပါတယ္ ..rapidshare နဲ႔ပါ..
သူက premium account နဲ႔မွ အဆင္ေျပမွာပါ....ရွိတဲ့သူတစ္ေယာက္ေယာက္ ကို
အကူအညီေတာင္းလိုက္ပါေနာ္..
ေနာက္ ifile ကလဲ ကၽြန္ေတာ္ ေဒါင္းတာ ရပါတယ္ခင္ဗ်ာ...အခုပဲေဒါင္းလိုက္တာပါ။
သူက request ticket download ႏွိပ္ရပါေသးတယ္...
လုပ္ၾကည့္ပါဦး..ကၽြန္ေတာ္ လုပ္ျပီးအခု attach လုပ္ေပးလိုက္ပါတယ္..
ဒါေပမယ့္ လုပ္တတ္သြားေအာင္စမ္းၾကည့္ပါဦး .. :)

papagyi
04-14-2010, 12:23 PM
autocad ၂၀၁၁ နဲ႔ပတ္သတ္ျပီး autodesk web site မွာ 3d ပိုင္းေလးေတြကို
အေျခခံနဲ႔ နဲနဲပိုေကာင္းတာေလးေတြကို pdf နဲ႔တစ္ကြ simple files ေတြပါ down ျပီး
သင္ခန္းစာ ၄ ခုစာကိုတင္ေပးလိုက္ပါတယ္...
http://www.mediafire.com/?c1mymzt2mn0
:)

ေမာင္ေလေျပေလး
05-14-2010, 09:38 PM
Autodesk AutoCAD 2011 Final ေလး ထပ္ျဖည့္ေပးလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ။

http://i47.tinypic.com/2n24bqd.jpg

ေဒါင္းေလာ့အဆင္ေျပေအာင္ mediafire နဲ႔ တင္ေပးထားပါတယ္။
ေနာက္ၿပီးေတာ့ 32 bit window ေရာ၊ 64 bit window ေရာ ႏွစ္ခု စလုံးအတြက္ တင္ေပးထားပါတယ္။
အသုံးတည့္မယ့္သူမ်ား ယူသုံးၾကပါခင္ဗ်ာ။ :) :)

Autodesk AutoCAD 2011 Final [32Bit]

http://www.mediafire.com/?sharekey=210f0875ba28e1704c17ca8801618ef75780766b5a9a5daad9ecd7d091ba63d2

Autodesk AutoCAD 2011 Final [64Bit]

http://www.mediafire.com/?sharekey=210f0875ba28e1704c17ca8801618ef75780766b5a9a5daa61390143435ec59c



ေက်းဇူးတင္စြာျဖင့္


ေလေျပေလး
(လူတေယာက္တြင္ သခင္ တေယာက္သာ ရွိရမည္။)

monday
07-03-2010, 10:51 PM
ကၽြန္ေတာ္ Autodesk AutoCAD 2011 Final [32Bit] ကို ၁၈ ပိုင္းလံုး download လုပ္ျပီး
file ျဖည္လိုက္တာ iso file တစ္ခု ရေပမယ့္ install လုပ္လို့မရပါဘူး ............

tunaungkyaw
07-03-2010, 11:35 PM
ကၽြန္ေတာ္ Autodesk AutoCAD 2011 Final [32Bit] ကို ၁၈ ပိုင္းလံုး download လုပ္ျပီး
file ျဖည္လိုက္တာ iso file တစ္ခု ရေပမယ့္ install လုပ္လို့မရပါဘူး ............


ဘယ္လိုအဆင္မေျပတာလဲ အေသးစိတ္ေလးေျပာျပပါလား။
iso ဖိုင္ကိုဖြင္႕လို႕မရတာလား။ သူ႕ကိုဖြင္႕ဖို႕အတြက္ Software လိုပါမယ္။
ဒါမွမဟုတ္ Install လုပ္တာမွာ ခရက္ေျဖလို႕မရတာလားဗ်ာ။

papagyi
07-04-2010, 12:00 AM
ISO ဆိုတာကိုက ခ်ဳံ ႔ ထားတဲ့ ဖိုင္တစ္မ်ိဴးပဲ...ေနာက္တစ္ခါထပ္ျဖည္ရမယ္ အဲဒီဟာကို...winrar ရွိရင္ ကို ရမယ္ထင္တယ္ဗ်....အဲဒီ ISO file ကိုပဲ select လုပ္ျပီး right click ကေန extract ေပၚတယ္ဆိုရင္ ..ႏွိပ္လိုက္ပါ..
ok ပါလိမ့္မယ္.. :)

monday
07-06-2010, 09:11 AM
ကၽြန္ေတာ္ file ေတြ အားလံုးကို select လုပ္ျပီး
7-zip နဲ ့ ျဖည္တာပါ ............. ျဖည္ရင္းနဲ ့ error တက္ျပီး
iso file တစ္ခုေတာ့ ထြက္လာပါတယ္ .............
ထြက္လာတဲ့ iso file ကို mount လုပ္ျပီး install လုပ္တာ မရဘူး .......
ကၽြန္ေတာ့္အထင္ေတာ့ ျဖည္ကတည္းက error ျဖစ္လို ့ ထြက္လာတဲ့
iso file ကို mount လုပ္ျပီး install လို ့ မရတာလားမသိဘူး ........
ဘယ္လို ဆက္လုပ္ရမလဲ ဆိုတာ ေက်းဇူးျပဳျပီး ေျပာျပေပးပါ ......
file ေတြ အားလံုးကို မိုးလင္းေပါက္ download ဆြဲထားရလို ့ လြယ္လြယ္နဲ ့ေတာ့ အေလ်ာ့မေပးခ်င္ေသးဘူး ......

papagyi
07-08-2010, 09:34 PM
ထြက္လာတဲ့ iso file ကို mount လုပ္ျပီး install လုပ္တာ မရဘူး .......
အဲဒါေလးကို မရွင္းဘူးဗ်..ကၽြန္ေတာ္ အထက္မွာ ေျဖေပးထားသလိုမလုပ္ဘူးလားဗ်ာ.. :)
ISO file ကို install လုပ္လို႔မရဘူးေလ..ထပ္ျပီး winrar နဲ႔ပဲ ျဖည္(exract) လုပ္ရဦးမွာေလ..
တစ္ကယ္လို႔မရဘူးဆိုရင္..winrar setting ထဲမွာ ISO file ကို check ေပးလိုက္ပါ..
မရွင္းေသးရင္ ဒီမွာ ေသခ်ာ ထပ္ေလ့လာပါ..http://techie-buzz.com/tips-and-tricks/how-to-open-iso-file.html
:)

သိုးေက်ာင္းသား
07-08-2010, 09:59 PM
အကို ေရ..ကၽြန္ေတာ္ သိတာေလး ေျပာခ်င္လို႔ ပါ..
အကိုေဒါင္းလိုက္တဲ႔ဖိုင္ေတြက ဇစ္ ဖိုင္ေတြ ျဖစ္မယ္ထင္တယ္..

၁ ေဒါင္းထားတဲ႔ဇစ္ဖိုင္ေတြကိုေျဖလိုက္ပါ..
အယ္ရာတတ္တယ္..ဆိုရင္ ေျဖထားတဲ႔ဖိုင္နဲ႔ ေဒါင္းထားတဲ႔ဖိုင္ ဆိုဒ္ ေတြ ကို တစ္ခ်က္ စစ္ၾကည္႔ပါ..
သိပ္မကြာဘူး ဆိုရင္ေတာ႔ ရပါတယ္..
၂ အိုင္ အက္စ္ အို ထြက္လာမယ္ ..
အိုင္အက္စ္ အို ဆိုတာလည္း ဇစ္ တစ္မ်ိဳး ပါပဲ ..
openwith မွာသြားျပီ.. 7 zip or winrar တစ္မ်ိဳး မ်ိဳး နဲ႔ေျဖခ်လိုက္ပါ..

၃ ေျဖလိုက္ရင္ ဖိုင္တစ္ခုထဲ ေျဖ လိုက္ျပီး .. အဲဒီထဲ မွာ setup တစ္ခု ပါလာပါလိမ္႔မယ္..
အဲဒါ ကို double click နဲ႔ run လိုက္ပါ.. စီရီရယ္.. ကလဲ အထဲ မွာ ပါမယ္လို႔ထင္ပါတယ္..



အဆင္ေျပပါေစဗ်ာ ..
သိုး

monday
07-09-2010, 08:00 AM
အဆင္ေျပ သြားပါျပီး ခင္ဗ်ား......
အခုလို ကူညီေပးၾကတဲ့ အတြက္
ေက်းဇူးပါပဲ ...........

KPZ
12-13-2010, 08:30 PM
What inside's Autocad 2011: Background Color
ႏွစ္တစ္ႏွစ္ေဟာင္းလို႔ ႏွစ္တစ္ႏွစ္ဆီသို႔ အသြင္ကူးေျပာင္းပါေတာ့မယ္။ ၂၀၁၀ ကုန္လို႔ ၂၀၁၁ ေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ ေအာ္တိုကဒ္ ၂၀၁၁ မွာလည္း ဘယ္လို အသြင္သစ္ေတြ ပါ၀င္လာတယ္ ဆိုတာကို ေလ့လာၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
Version တစ္ခုကေန တစ္ခုေျပာင္းတိုင္း အသြင္တစ္မ်ိဳးဆီျဖစ္ေအာင္ ဖန္တီးေပးလိုက္တဲ့ AutoCAD ဟာ တစ္ႏွစ္ထက္တစ္ႏွစ္ မရိုးရေလေအာင္ ေလ့လာစရာေတြ တိုးတိုးလာပါတယ္။
အခုထပ္မံတိုးတက္လာတဲ့ ေအာ္တိုကဒ္ ၂၀၁၁ မွာေတာ့ New Command ( ၈၆ )ခုနဲ႕ New System Variable ( ၈၉ ) ကို ထပ္မံျဖည့္တင္းထားတာ္လို႔ Autodesk က ဆိုပါတယ္။ ကိုယ္ကိုတိုင္ မတီထြင္ မဖန္တီးႏိုင္ေသးေပးမယ့္ သူမ်ားေတြက ဘာေတြအသစ္ဖန္တီးေနတယ္ ဘယ္လိုတိုးတက္လာတယ္ဆိုတာကိုေတာ့ မ်က္ေျခမျပတ္ ေလ့လာသင့္တယ္လို႔ က်မထင္ျမင္မိပါတယ္။
ေအာ္တိုကဒ္ ၂၀၁၁ ကိုစတင္ဖြင့္လိုက္တာနဲ႕႕ ပထမဦးဆံုး သတိထားမိတာက Workspace Area ရဲ႕ ေနာက္ခံ Background Color ကိုပါ။ Autocad 2009 အထိ Autodesk က ေနာက္ခံအေရာင္ Default Color ကို အျဖဴေရာင္ သံုးခဲ့ေပမယ့္ Autocad 2010 မွာ Pale Yellow ကိုသံုးခဲ့ၿပီး Autocad 2011 ကစတင္လို႔ Dark Blue (RGB = 33,40,48 )ကိုေျပာင္းလဲ အသံုးျပဳလိုက္ပါတယ္။ ခုခ်ိန္ထိ အမည္းေရာင္ကိုသာ က်မ တစ္စိုက္မတ္မတ္ အသံုးျပဳခဲ့ေပမယ့္ ေအာ္တိုကဒ္ ၂၀၁၁ ကေနာက္ခံအေရာင္ေလးကိုျမင္ေတာ့ သေဘာက်မျပန္ပါတယ္။ လူဆိုတဲ့ အမ်ိဳးကလည္း အသစ္ျမင္ အေဟာင္းေမ့တတ္တဲ့ အက်င့္ေလးကလည္း ရွိေနျပန္တယ္ေလ။
http://www.flickr.com/photos/48420481@N04/5257837416/
ကဲသူဖန္တီးေပးလိုက္တဲ့ အေရာင္ကိုမၾကိဳက္ဘူးဆိုရင္ေတာ့့့ထံုးစံအတိုင္း Background Color ကိုမိမိသံုးေနၾကအေရာင္အျဖစ္ကို ေျပာင္းလဲ့ အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
ခုဒီပို႔ကေတာ့ Autocad 2011 မွာဘာေတြထပ္တိုးလာတယ္ ဘာေတြထူးျခားလာတယ္ဆိုတာ ေရးဖို႔ Intro လုပ္လိုက္တဲ့ ပို႕ေလးပါပဲ။
က်န္တာေတြေတာ့ မၾကာမီ လာမည္ .. ေမွ်ာ္ေပါ့ေနာ္

KPZ
12-15-2010, 10:18 PM
ေအာ္တိုကဒ္ ၂၀၁၁ မွာ သိသိသာသာ ေျပာင္းလဲသြားတဲ့ အရာေတြထဲကမွ ပထမဦးဆံုးသတိျပဳမိတာကေတာ့ Grid ေတြပါပဲ။ က်မတို႔အျမဲတစ္ေစ ေတြ႕႕ြျမင္ခဲ့ဖူးတာက Dot ေလးေတြနဲ႕ဖြဲ႕စည္းထားတဲ့ Grid ေတြပါ။ ဒါေပမယ့္ ေအာ္တိုကဒ္ ၂၀၁၁ မွာေတာ့ Grid ေလးေတြဟာ မ်ဥ္းေၾကာင္းေလးေတြအျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားပါတယ္။ Default Setting မွာတင္ Grid ကို Turn On လုပ္ထားတာကိုလည္း သတိထားမိပါတယ္။ Model Space မွာတင္ သာမကပဲ Layout Space မွာပါ Model Space မွ Gridline ေလးေတြကို ျမင္ေနရတာ တစ္မ်ိဳး ခ်စ္စရာေကာင္းေနျပန္ပါတယ္။ ဒီေလာက္နဲ႕ မလံုေလာက္ဘူးဆိုရင္လည္း Layout Space မွာ Grid ကို ထပ္မံ ON ျပီး Grid ႏွစ္ထပ္နဲ႔ ပံုဆြဲႏိုင္ပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ USC Icon ေလးနားမွာ လမ္းညႊန္အျဖစ္ Axis ေလးႏွစ္ခု အပိုပါလာပါတယ္။

zawphyoaung
02-03-2011, 10:52 PM
I had installed autocad 2011 trail version and then I uninstalled.Because of I had autocad 2009 full crack version.But when I extract with rar,in the crack file there is no keygen.only have install document notepad file.But when I extract this in other computer,it is all ok.So,I copied this keygen and put in my computer,but it was automatically deleated by computer.I think it may be because of antivirus software,so I unactivate it.But it can't.Can I do theTrail version to full version by using crack file? So,please help me!How should I do?My computer is 64bit version.with many hope for answer....zawphyoaung

ps.....I am writing with english is I cannot type myanmar font.sorry,,,I will try later...

လိပ္ႀကီး
02-03-2011, 11:38 PM
ကိုေဇာ္ၿဖိဳးေအာင္ေရ
က်ေနာ္ ဒီေအာက္ကေကာင္ေလးမွာ ျမန္မာလို ဘယ္လိုရိုက္လို႔ ရတယ္ဆိုတာေလး အရင္ ေ၀မွ်ခြင့္ေပးပါ

Dear Ko PhoTar
Sorry for typing in English,because I can not find the Myanmar Key Pad.
ကိုေအာင္မ်ိဳးခင္ ခင္ဗ်ား
က်ေနာ္ ေအာက္မွာ ျမန္မာ ကီးဘုတ္ ရွိတဲ့ ေနရာကို ျပထားေပးပါတယ္
http://img815.imageshack.us/img815/7910/mmkeyboard.png
အဲဒီေကာင္ကို ေထာက္လိုက္ရင္ ဒီလိုေပၚလာပါလိမ့္မယ္
http://img718.imageshack.us/img718/627/mmkeyboardlayout.png
အဆင္ေျပပါေစဗ်ာ

ေနာက္က်ေနာ္ သိသေလာက္က ခရက္ ဖိုင္ မရွိပါဘူး အဲဒီလိုပဲ ကီးဂ်င္နဲ႔ အားေပးရတာပါ အႀကံ ေပးၾကည့္ခ်င္ပါတယ္ အကို႔ anitvirus ကို အရင္ disable လုပ္ၿပီးမွ ကီးဂ်င္ကို အကိုစက္ထဲ ကူးၿပီး စမ္းၾကည့္ပါ

အဆင္ေျပပါေစဗ်ာ