PDA

View Full Version : VMware software နဲ႕ putty software အေၾကာင္း...



kolynn86
08-06-2008, 01:23 AM
vmware ကေတာ့ သိတဲ့အတိုင္း virtual machine ေပါ့ သူကေတာ့ ၾကိဳက္တဲ့ os ကိုတင္ျပီးစမ္းသပ္လုိ႕ရတယ္ေလ..သိျပီးသာပါ အခုေျပာခ်င္တာက linx တင္ထားတဲ့ vmware တစ္ခုနဲ႕ တကယ္ပင္မစက္နဲ႕ဘယ္လိုခ်ိတ္မလဲ ျပီးရင္ အဲ့ဒီ vmware ကိုေရာအျခားကြန္ပ်ဴတာေတြနဲ႕ဘယ္လုိ ခ်ိတ္မလဲ ... အဲ့ဒါေတာ့အေရးၾကီးတယ္ဗ်... စမ္းျပီးေတာ့ os ေတြေတာ့တင္ျပီးသြားပါျပီ ျပီးရင္ clinet ဘက္ကေန စမ္းဖို႕ အတြက္ ခ်ိတ္ဆက္ဖို႕လိုတယ္ေလ သိျပီးသားေတြဆိုရင္ေတာ့ ေဖာတာေပါ့ဗ်ာ.... vmware မွာos တင္ျပီးသုံးေနျပီးရင္ အဲ့ဒါနဲ႕ခ်ိတ္ဖို႕.. ... vmware ထဲကကြန္ပ်ဴတာနဲ႕ မူရင္းကြန္ပ်ဴတာနဲ႕ ႏွစ္လုံးထဲခ်ိတ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ vmware ရဲ႕ network card ကို VMnet 1 ေရြးလိုက္ေပ့ါ သူကေတာ့ host only ေပ့ါ .. ျပီးရင္ မူရင္းကြန္ပ်ဴတာမွာ VMware Network Adapter VMnet1 မွာ ip ကို vmware ထဲက ip နဲ႕network တူေအာင္ထည္႕ျပီးသုံးလို႕ရပါတယ္ ..... ဒါဆိုရင္ မူရင္းကြန္ပ်ဴတာထဲကေန vmware ထဲက ကြန္ပ်ဴတာကို ping လုိ႕ရပါျပီ... တကယ္လို႕ အျပင္ ကကြန္ပ်ဴတာေတြနဲ႕ခ်ိတ္ဆက္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ Edit ထဲက virtual network setting မွာ Host virtual Mpping ဆိုတဲ့ tab မွာ ၀င္ၾကည္႕လိုက္ပါ..VMnet0: မွာ မိမိရဲ႕network card ကိုေရြးလိုက္ပါ... ျပီးရင္ vmware ရဲ႕ network card ကို vmnet0 ေရြးလိုက္ရင္ အဆင္ေျပသြားမွာပါ.... ျပီးရင္ မူရင္းကြန္ပ်ဴတာမွာ ip ထည္႕လိုက္ပါ.. ဒါဆိုရင္ အျပင္ကေနလည္းအဲ့ဒီ vmware ကြန္ပ်ဴတာကို လွမ္းping လုိ႕ရျပီေပါ့...........ဒါဆို vmware ထဲက ေန linux server ေတြေထာင္ျပီး မူရင္းကြန္ပ်ဴတာ ေနာက္ထက္ခ်ိတ္ဆက္ထားတဲ့ computer ေတြကေန လွမ္းျပီး user တစ္ေယာက္အေနနဲ႕ အသုံးျပဳလုိ႕ရျပီေပါ့.........
........................................ေနာက္ထက္ေျပာျပခ်င္တာက window မွာ ကြန္ပ်ဴတာတစ္လုံးနဲ႕တစ္လုံး Remote ၀င္မယ္္ဆိုရင္ telnet နဲ႕၀င္ရတယ္.. linux မွာ က Remote ၀င္မယ္ဆိုရင္ SSH ကေန၀င္ရတာ....SSH ကိုက်ေတာ့ window ကေနအသုံးျပဳလုိ႕မရတဲ့အတြက္ putty software ကိုအသုံးျပဳျပီး၀င္လို႕ရပါတယ္... linux က အဓိက မည္းမည္း screenၾကီးမွာ ဟုိရိုက္ဒီရိုက္လုပ္ဖို႕အတြက္ က အဲ့ဒီ software ေလးနဲ႕အဆင္ေျပပါတယ္.... SSH ကport 22 ပါ....ျပီးေတာ့ VMware ေပၚမွာလုပ္ရင္ နဲနဲ အလုပရႈပ္ေနပါတယ္.....mouse ကိုဟိုေရာက္ဒီေရာက္နဲ႕မလို႕ပါ RAM နဲရင္ပိုဆိုးပါတယ္...ဒါေၾကာင့္ putty ေလးနဲ႕အဆင္ေျပပါတယ္ ဘာမွ install လုပ္စရာမလိုပါဘူး.... သိျပီးသားေတြဆိုရင္ေတာ့ ကၽြန္ေတ္ာက ကိုကိုေဖာေပါ့ဗ်ာ...........putty လိုခ်င္ရင္ေတာ့... ဒီမွာရွိတယ္ေနာ္.......... (http://myanmarpyaethar.googlepages.com/kolynn86_putty.exe) server ေတြကို၀င္တာတို႕ router ေတြကို၀င္တာတို႕ အဲ့ဒီ software ေလးကအသုံး၀င္ျပီး server ေတြကို ခဏစမ္းသပ္ေလ့လာဖို႕အတြက္ VMwere ကအသုံး၀င္ပါတယ.............

Cyberhack
08-18-2008, 12:17 AM
ဟုတ္ linux ကိုလည္း microsoft ကေနၿပီး telnet နဲ႔၀င္လု႔ိရပါတယ္ ။။။။။ linux ကေနၿပီး microsoft ကုိ၀င္ခ်င္ရင္ ရင္ linux မွာ remote desktop ပံုစံမ်ိဳးေလးရွိပါတယ္ ။။။။။ command ရိုက္ၿပီး run ကတာပါ ။။။။။ ဒါေပမယ့္ linux မွာေတာ့ GUI နဲ႕ ၀င္မွ ရတာပါ ။။။။ SSH က ရပါတယ္

natkhatthit
08-18-2008, 12:38 AM
ညီေလးေရ..
Putty လိုပဲ အစ္ကိုသိတဲ့ေနာက္ထပ္ Software ေလးတစ္ခု ရွိေသးတယ္...။
Secure CRT တဲ့ ....။သူလည္းသံုးလို႔အဆင္ေျပတယ္....။ေနာက္မွဘဲ link ေပးမယ္ေနာ္...။
အစ္ကိုဆီမွာလည္း အသင့္မရွိေသးလို႕....ဒါေလးတစ္ခုေတာ့ခြင့္လႊတ္...။
ျမန္မာအင္ဂ်င္နီယာေလာကတုိးတက္ပါေစလို႔
ဆုမြန္ေကာင္းေတာင္းလ်က္
ကိုထြဋ္

မင္းလြင္
10-02-2008, 05:53 PM
သန္ရာသန္ရာဘဲ
ငါကေတာ့ Teraterm-Pro with SSH ကုိသံုးတာမ်ားတယ္။
Unix , Linux မွာေတာ့ Server Side Program & DB Code ဘဲေရးတာမ်ားတာ။
CUI နဲအဆင္ေခ်ာေနတာနဲ GUIမသံုးျဖစ္ဘူး။
အခုတေလား GNUကေန OpenSoftေတြေတာ္ေတာ္မ်ားလာတာနဲ Linux ကုိလည္းGUIသံုးသူေတြမ်ားလာဆုိဘဲ။
တက္ထားဒါမ်ားတာမွားပါဘူး။ 

ဖန္ဆင္းရွင္
11-12-2008, 10:20 AM
ညီေလးေရ..
Putty လိုပဲ အစ္ကိုသိတဲ့ေနာက္ထပ္ Software ေလးတစ္ခု ရွိေသးတယ္...။
Secure CRT တဲ့ ....။သူလည္းသံုးလို႔အဆင္ေျပတယ္....။ေနာက္မွဘဲ link ေပးမယ္ေနာ္...။
အစ္ကိုဆီမွာလည္း အသင့္မရွိေသးလို႕....ဒါေလးတစ္ခုေတာ့ခြင့္လႊတ္...။
ျမန္မာအင္ဂ်င္နီယာေလာကတုိးတက္ပါေစလို႔
ဆုမြန္ေကာင္းေတာင္းလ်က္
ကိုထြဋ္

ကိုထြဋ္ေရ..ကၽြန္ေတာ္႕ဆီမွာရွိလို႕ တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္
Secure CRT Download (http://www.sendspace.com/file/ztjv1e)

အဆင္ေျပပါေစ..

ခ်င္းတြင္းသား
09-05-2009, 10:45 AM
ကိုဖန္ဆင္းရွင္ေရ ဖုိင္မရွိဘူးေျပာေနတယ္...ျပန္စစ္ေပးပါဦး

ဖန္ဆင္းရွင္
09-05-2009, 12:01 PM
ကို ခ်င္းတြင္းသားေရ..
မူရင္းပို႕မွာ ကၽြန္ေတာ္ ျပန္တင္ေပးထားျပီးပါျပီ ခင္ဗ်ာ

အဆင္ေျပပါေစ
ဖန္ဆင္းရွင္

chittharngelay
08-11-2010, 12:45 PM
ဟဲဟဲ ... ကိုဖန္ဆင္းရွင္ေရ ေနာက္ တစ္ေခါက္ေလာက္ .... မွ်ပါဦးဗ် ...
ေက်းဇူးပါ ...

ဖန္ဆင္းရွင္
08-13-2010, 10:44 PM
ဟဲဟဲ ... ကိုဖန္ဆင္းရွင္ေရ ေနာက္ တစ္ေခါက္ေလာက္ .... မွ်ပါဦးဗ် ...
ေက်းဇူးပါ ...

တင္ေပးလိုက္ပါျပီဗ်ာ..
ေဒါင္းလုပ္လုပ္ရန္

http://www.mediafire.com/?cvuhs6wsm7vokck
(or)

http://ifile.it/3bidfhv
(or)

http://www.4shared.com/file/5qZlgcWA/Secure_CRT_60.html

အဆင္ေျပပါေစ
ဖန္ဆင္းရွင္

sanda87
12-18-2010, 05:33 PM
အစ္ကုိလငိ့မရေတာ့ဘူး
ျပန္တင္ေပးပါေနာ္



ဘယ္လင့္မရတာလဲေတာ့မသိဘူး။ ဒါေပမဲ့ လင့္အကုန္ျပန္စစ္ၿပီး အကုန္ထပ္ျဖည့္ထားေပးပါၿပီး။
ရာမညဖိုးလျပည့္

ကိုဦး
12-18-2010, 06:33 PM
အစ္ကုိလငိ့မရေတာ့ဘူး
ျပန္တင္ေပးပါေနာ္

ကၽြန္ေတာ္ျပန္တင္ေပးထားပါတယ္ ...
Mediafire Link ကေတာ့ ေကာင္းပါတယ္...
http://imgur.com/H9gBI.gif

http://ifile.it/4rs6f5b
(or)

http://www.mediafire.com/?cvuhs6wsm7vokck

sanda87
03-25-2011, 11:59 AM
အစ္ကုိၾကီး ရာမညဖိုးလျပည့္ sorry ပါ
ရသြားပါျပီး ရွင္ျပီးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

minmingyi.minmingyi
05-17-2011, 05:36 PM
အစ္ကုိတို့ေရ vmware နဲ့ virtual server 2003 ကို virtual window xp တို့ကို pc တစ္လံုးထဲမွာ ဘယ္လုိခ်ိတ္ရသလဲ ဆိုတာသိခ်င္ပါတယ္၊ က်ြန္ေတာ္ဘယ္လိုမွခ်ိတ္လို့မ၇လို့ပါ၊ တကယ္လုိ့၇၇င္ vmware ကို ဘယ္ version သံုးသလဲဆိုတာသိခ်င္ပါတယ္။
ေက်းဇူးျပဳျပီးေျဖႀကားေပးပါ အစ္ကိုတို့၇ယ္

yeakharr
05-18-2011, 11:34 PM
vmware တစ္ခုဆီမွာ သုံးထားတဲ့ vitual network card ေတြရဲ႔ ip နဲ႔ type ေတြကို
စာရင္းလုပ္ ျပီး capture ၇ုိက္တင္ေပးပါ။

type ေတြက ဥပမာ vmware net 1 (bridge)
vmware net8 (host only ) စသည္ျဖင့္
ဘယ္ကတ္ကို ဘယ္ vmware os နဲ႔ခ်ိတ္ထားသလဲ။ ျပီးေတာ့ host OS ( သင္အသုံးျပဳေနေသာ တစ္ကယ့္ OS) တြင္ ရုိက္ထားေသာ IP address ႏွင့္ host OS ႏွင့္ ခ်ိတ္ထားေသာ Guest OS (vmware OS) netcard မ်ား ရဲ႔ ipaddress မ်ား တင္ေပးႏုိင္ပါက ပုိေျဖရွင္းရလြယ္ကူပါမယ္။

မတ္သံလုံ
07-26-2011, 01:57 PM
ကိုဖန္ဆင္းရွင္ေရ ဖုိင္မရွိဘူးေျပာေနတယ္...ျပန္စစ္ေပးပါဦး
အစ္ကုိေရး..........ကၽြန္ေတာ္အေပၚmediafireကေဒါင္ျပီးအိုင္ဖိုင္
ျပန္ခ်ိတ္ေပးလိုက္ပါတယ္
အဆင္ေျပပါေစ..........


http://ifile.it/ilfhyq9/Secure%20CRT%206.0.rar

http://www.mediafire.com/?cvuhs6wsm7vokck

caspernimo
01-13-2015, 08:11 PM
ပို႕စ္ က တင္တာ ၾကာၿပီလား မသိဘူး...ကြ်န္ေတာ္ ေတြ႕တဲ့ လင့္ခ္ ကို ၿပန္တင္ ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္...။

http://www.datafilehost.com/d/13281c37