PDA

View Full Version : AutoCAD Drawing print out



Saw Win Htoo
04-10-2010, 03:05 AM
AutoCAD Drawings မၽား ကို Scale အမ်ိဳး မ်ိဳးျဖင္႕ paper တစ္ခု ထဲ၌ မည္သို႕ ပံု ထုတ္ ယူ ႏိုင္ သည္ ကို ေျပာျပ ေပး ေစလို ပါသည္။ M;

papagyi
04-19-2010, 12:26 AM
ဟုတ္ကဲ့ ..paper space (layout ) ထဲမွာေျပာတာလားမသိဘူးေနာ္..
အေၾကာင္းျပန္ေပးပါဦး... :)

ငေမာင္
07-06-2010, 01:05 PM
ဟီး က်ေနာ္ပဲဆက္ေမးလိုက္ေတာ့မယ္.. :7: :7:
model ထဲမွာထုတ္မယ္ဗ်။ ပံုေတြအမ်ားၾကိးကို ေပါင္းထည့္ထားတယ္ေပါ့ေနာ္ အဲဒဲီထဲက ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္တစ္ပံုကို ေရြူးထုတ္မွာ ...
window ဆဲြၿပီးထုတ္လို႕ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ကပစ္စလတ္ခတ္ၾကီးေျပာတယ္ဗ် ဘယ္လို ဆဲြတာလဲေတာ့မသိဘူး..
ၿပီးေတာ့ တျခားနည္းနဲ႕ ေကာင္းမယ့္ ဟာေလးရွိလားမသိဘူး။
ူူlayout ထဲမွာ ဘာမွျပန္ျပင္ စရာမလိုပဲ စာရြက္နဲ႕ကြတ္တိျဖစ္ေနေအာင္ေလ..

ဲၿပီးေတာ့ တျခားလြယ္ကူလ်င္ျမန္တဲ့ plot ထုတ္တဲ့ ေကာ္မန္းေလးေတြေျပာျပပါဥိးဗ်။
ကိုပါၾကီးေရ မအားရင္ ေျဖးေျဖးျခင္းရွင္းေနာ္ အြန္လိုင္း ျဖစ္ေနတာေတြ႕လို႕ အျမန္ေမးလိုက္တာ.. :4: :4:

ၾကိဳတင္ေက်းဇူးတင္ထားတယ္ေနာ္ နာ့ ကိုၾကီး ကခ်က္ျခင္းလာေျဖမွာသိေနဒယ္ေလ အဟဲ :2: :2:

nga maung

phyo
07-06-2010, 02:08 PM
ဟီး က်ေနာ္ပဲဆက္ေမးလိုက္ေတာ့မယ္.. :7: :7:
model ထဲမွာထုတ္မယ္ဗ်။ ပံုေတြအမ်ားၾကိးကို ေပါင္းထည့္ထားတယ္ေပါ့ေနာ္ အဲဒဲီထဲက ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္တစ္ပံုကို ေရြူးထုတ္မွာ ...
window ဆဲြၿပီးထုတ္လို႕ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ကပစ္စလတ္ခတ္ၾကီးေျပာတယ္ဗ် ဘယ္လို ဆဲြတာလဲေတာ့မသိဘူး..
ၿပီးေတာ့ တျခားနည္းနဲ႕ ေကာင္းမယ့္ ဟာေလးရွိလားမသိဘူး။
ူူlayout ထဲမွာ ဘာမွျပန္ျပင္ စရာမလိုပဲ စာရြက္နဲ႕ကြတ္တိျဖစ္ေနေအာင္ေလ..

ဲၿပီးေတာ့ တျခားလြယ္ကူလ်င္ျမန္တဲ့ plot ထုတ္တဲ့ ေကာ္မန္းေလးေတြေျပာျပပါဥိးဗ်။
ကိုပါၾကီးေရ မအားရင္ ေျဖးေျဖးျခင္းရွင္းေနာ္ အြန္လိုင္း ျဖစ္ေနတာေတြ႕လို႕ အျမန္ေမးလိုက္တာ.. :4: :4:

ၾကိဳတင္ေက်းဇူးတင္ထားတယ္ေနာ္ နာ့ ကိုၾကီး ကခ်က္ျခင္းလာေျဖမွာသိေနဒယ္ေလ အဟဲ :2: :2:

nga maung


ကိုပါႀကီး မေျဖခင္ က်ေနာ္၀င္ျပီး အာျဖံကြီး လုပ္လုိက္ဦးမယ္...

ပံုေတြအမ်ားႀကီး ေပါင္းထည့္ထားတဲ့အထဲက စိတ္ႀကိဳက္ ပံုတစ္ပံုပဲ ထုတ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ Model ထဲမွာပါ.. print လုပ္လို ့ရပါတယ္..
က်ေနာ္ နားလည္တာက Window ဆြဲတယ္ဆိုတာ.. print command လုပ္ျပီးရင္ ေပၚလာတဲ့ Plot Menu Box မွာရွိတဲ့ plot area ေနရာမွာ
What to plot ဆိုတာ ရွိပါတယ္.. အဲဒီမွာ Display, extends, limits, window ဆိုျပီး ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာ ေရြးလို ့ရပါတယ္..
အဲဒီမွာ Window ဆိုတာေလးကိုေရႊးျပီး Plotscale မွာ fit to paper နဲ ့ Plot offset မွာ centre the plot ဆိုတာေရြးျပီး ထုတ္တာကို ဆိုလိုတာထင္ပါတယ္..

Model ထဲမွာ Window ယူျပီး ထုတ္တယ္ဆိုတာက ပံုေတြအကုန္လံုးကို စေကးတစ္ခုတည္းနဲ ့ ထုတ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အရမ္းလြယ္ပါတယ္..
အရမ္း ရိုးရွင္းတဲ့ ပံုေတြဆိုရင္ ၊ ဒါမွမဟုတ္ ပံုတစ္ပံုထဲမွာ ေဖာ္ျပလိုတဲ့ အေၾကာင္းအရာ Heading တစ္မ်ိဳးတည္းဆိုရင္ေတာ့ ေကာင္းပါတယ္..
ဒါေပမယ့္ ရွိသမွ် အကုန္လံုးကို စာမ်က္ႏွာတစ္ခုတည္းမွာ စေကးအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ ့ ထုတ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ နည္းနည္း ဟိုလုပ္ ဒီလုပ္လုပ္ရတာေတြရွိမယ္..
ဥပမာ .. Block ေတြဖြဲ ့ Groupေတြ လုပ္ ျပီး SC command နဲ ့ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ စေကးအတြင္းမွာ၀င္ေအာင္ ဟိုညွပ္ထည့္ ဒီညွပ္ထည့္လုပ္ရတယ္..
ရႈပ္ကုန္ျပီထင္တယ္ေနာ္..
ဒါေၾကာင့္ အာျဖံကြီး လုပ္မယ္ေျပာတာေပါ့.. :4:
submission မလုပ္ဘဲ..
ကိုယ့္အလုပ္ထဲမွာပဲ Workshop Detail လုပ္ထားတဲ့ ပံုေတြဆိုရင္ Model ကေနပဲ print လုပ္တာ အေကာင္းဆံုး..

Drawing Standard က်က်ပံုထုတ္မယ္.. XREF ဖိုင္ေတြ ဖြဲ ့ျပီး လုပ္ရမယ္ .. ျပီးေတာ့ Drawing ပံုတစ္ခုတည္းမွာပဲ ရွိေနတဲ့ Detail ေတြကို အမ်ိဳးအစားအလိုက္ အကုန္လံုး Detail ညႊန္းရမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ( က်ေနာ့္ စိတ္ႀကိဳက္အရ) layout ကေနပဲ ပံုထုတ္ပါမယ္...

အရင္တုန္းက က်ေနာ္ တင္ထားတဲ့ ပိုစ့္ေလး တစ္ခုရွိပါတယ္.. အဲဒီထဲက တစ္ခါမွ ပံုမထုတ္ဘူးေသးတဲ့ သူေတြအတြက္ ျဖတ္လမ္းလိုက္လို ့ရေအာင္
pdf ဖိုင္ေလးနဲ ့ က်ေနာ္ရွင္းျပထားတာေလးရွိတယ္... အထာေတာ့ သိပ္မက်ဘူးေပါ့ဗ်ာ.. ေဆးျမီးတိုေပါ့..

ဒီေနရာမွာယူလိုက္ပါ (http://www.myanmarengineer.org/mefuploader/uploaded_files/Plotting%20for%20junior.rar)

ငေမာင္
07-06-2010, 03:16 PM
ကိုျဖိဳးေရ........
အကို PDF ဖိုင္ထဲက window ေကာက္တဲ့နည္း အတုိင္း က်ေနာ္ထုတ္ၾကည့္ပါတယ္။ အရင္ အကိုေပးထားတဲ့ Aluminium Door ပံုေလးကိုစမ္းၿပီးထုတ္ၾကည့္တာပါ။
အားလံုးအဆင္ေျပပါတယ္။ တစ္ခုပဲ Preview ျပန္ၾကည့္ေတာ့ ဘာမွမေပၚဘူးဗ်။
ဒီလိုၾကီးပဲေပၚတယ္....
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs038.snc4/34267_1531773412868_1190739736_1493912_6594046_n.jpg
အကိုေပးထားတဲ့ ပံုေဒါင္းလုပ္လင့္ ကဒီမွာပါ။

http://www.mediafire.com/?vhkg0gk23ig
ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ ခင္ဗ်ာ...

nga maung

MZ
07-06-2010, 03:32 PM
ဒါ သက္သက္လုပ္ၾကံတာဘဲဗ်... ;) layer ေတြမွာ plot setting ပိတ္ထားတာ ေျပာဖို႕ ကိုၿဖိဳး ေမ့သြားတာ ထင္တယ္...

construction lines ေတြ အပါအ၀င္ အခ်ိဳ႕ layers ေတြကို ပုံဆြဲဖို႕ အေထာက္အကူ ျပဳဖို႕အတြက္ ျမင္ရုံဘဲ ျမင္ခ်င္တယ္ ဆိုရင္ အဲဒီလို layer မွာ plot ကို ပိတ္ထားေလ့ ရွိပါတယ္... တခါတေလ မေတာ္တဆ print out ထုတ္မိသြားမွာစိုးလို႕ပါ... ဒီပုံ ကို upload မလုပ္ခင္မွာလည္း အေၾကာင္းတခုခုေၾကာင့္ ပိတ္ထားတာမ်ိဳး ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္...

Layer properties ကိုေခၚလိုက္ပါ.... အဲဒီမွာ "Plot" column ေအာက္မွာ ပိတ္ထားတဲ့ Layers ေတြကို ဖြင့္လိုက္ပါ... အဲဒီမွာ ျပထားတဲ့ အတိုင္း plot ျပန္လုပ္ၾကည့္ပါ... အဆင္ေျပသြားပါလိမ့္မယ္..

papagyi
07-08-2010, 09:28 PM
:) အားလံုးကို ေက်းဇူးပါဗ်ာ..ေမးတဲ့သူေကာ ေျဖတဲ့သူေတြပါေပါ့..
ကၽြန္ေတာ္ ဒီလိုေလး ျဖစ္ေစခ်င္တာပါ...တစ္ေယာက္ေမးရင္..က်န္တဲ့သူေတြက ဦးရာေျဖေပးၾက..
တစ္ေယာက္တစ္မ်ိဳးစီနဲ႔ နည္းမ်ိဳးစံုလဲ သိရေပါ့....ေနာက္လဲ.အဲလိုေျဖေပးၾကပါဗ်ာ.. ;D
ေမးတဲ့သူကလဲ...တစ္ျခားသူေတြ ေမးလို႔..သိတာရွိရင္ ေျဖေပးပါဦးေနာ္..
အမ်ားၾကီးသိမွ ေျဖရမယ္ လို႔ မဟုတ္ပါဘူး... :)

AndrewSway
07-09-2010, 05:32 AM
ေခါင္းစဥ္အသစ္မဖြင္ ့ေတာ ့ဘဲဒိေနရာမွာ ကပ္ေမးပါမယ္။
က်ေနာ ့ထံကို ပံုဆြဲသမားမ်ားက draft မ်ားအား .dwg အေနနဲ ့ပို ့ေပးပါတယ္။ က်ေနာ္ကအဲဒီအေပၞမွာ လို တာျဖည္ ့ဆြဲ မလိုတဲ ့layer ေတြပိတ္ျပီး window နဲ ့ plot လုပ္ကာ ထြက္လာတဲ ့pdf file ကို report software ထဲ insert လုပ္ပါတယ္။ pdf အတြက္ေတာ ့foxit pdf printer ကို သံုးပါတယ္။ ပံုေတြကကနဦးအားျဖင္ ့သူမ်ားဆြဲထားတဲ ့ပံုမ်ားျဖစ္လို ့plot မွာ landscape နဲ ့ထြက္ပါတယ္။ ဒါကို pdf ထဲမွာ rotate ျပန္လုပ္ ျပီး snap shot နဲ ့ကူးကာ insert လုပ္တာျဖစ္ပါတယ္။ pdf plot မွာ portrait ထြက္ခ်င္ရင္ အျမဲတန္း plot မလုပ္ခင္ page layout မွာ၀င္ pdf printer ေရြး portrait ကို select လုပ္ျပီးမွ plot လုပ္ရပါတယ္။ printer ကို modify setting လုပ္ျပီးသိမ္းထားလည္း file အသစ္ဖြင္ ့တဲ ့အခါ အဲဒီ setting ကို ေခၞမရပါ။ အခုလို page layout ထဲမ၀င္ဘဲ ့ autocad မွာ portrait default လုပ္ထားလို ့ရတဲ ့နည္းရိွရင္ ေျပာျပေပးပါ။
ေက်းဇူးတင္လ်က္...

phyo
07-09-2010, 09:55 AM
ေခါင္းစဥ္အသစ္မဖြင္ ့ေတာ ့ဘဲဒိေနရာမွာ ကပ္ေမးပါမယ္။
က်ေနာ ့ထံကို ပံုဆြဲသမားမ်ားက draft မ်ားအား .dwg အေနနဲ ့ပို ့ေပးပါတယ္။ က်ေနာ္ကအဲဒီအေပၞမွာ လို တာျဖည္ ့ဆြဲ မလိုတဲ ့layer ေတြပိတ္ျပီး window နဲ ့ plot လုပ္ကာ ထြက္လာတဲ ့pdf file ကို report software ထဲ insert လုပ္ပါတယ္။ pdf အတြက္ေတာ ့foxit pdf printer ကို သံုးပါတယ္။ ပံုေတြကကနဦးအားျဖင္ ့သူမ်ားဆြဲထားတဲ ့ပံုမ်ားျဖစ္လို ့plot မွာ landscape နဲ ့ထြက္ပါတယ္။ ဒါကို pdf ထဲမွာ rotate ျပန္လုပ္ ျပီး snap shot နဲ ့ကူးကာ insert လုပ္တာျဖစ္ပါတယ္။ pdf plot မွာ portrait ထြက္ခ်င္ရင္ အျမဲတန္း plot မလုပ္ခင္ page layout မွာ၀င္ pdf printer ေရြး portrait ကို select လုပ္ျပီးမွ plot လုပ္ရပါတယ္။ printer ကို modify setting လုပ္ျပီးသိမ္းထားလည္း file အသစ္ဖြင္ ့တဲ ့အခါ အဲဒီ setting ကို ေခၞမရပါ။ အခုလို page layout ထဲမ၀င္ဘဲ ့ autocad မွာ portrait default လုပ္ထားလို ့ရတဲ ့နည္းရိွရင္ ေျပာျပေပးပါ။
ေက်းဇူးတင္လ်က္...


က်ေနာ့္နည္းလမ္းကေတာ့ Systematically ေတာ့ ျဖစ္မယ္မထင္ဘူး.. က်ေနာ္သိသလိုလိုနဲ ့ ၀င္ရြီးပါမယ္.. :4:
အစ္ကို သိခ်င္တာနဲ ့လည္း လြဲေကာင္း လြဲသြားႏိုင္္ပါတယ္

AutoCAD file ကေန PDF file ေျပာင္းနည္းေတြကေတာ့ က်ေနာ္မသိေသးတာေတြ အမ်ားႀကီးရွိေနပါလိမ့္မယ္...
အခု ေနာက္ပိုင္း AutoCAD 2008 ေနာက္ပိုင္းေတြမွာ Autodesk အေနနဲ ့ AutoCad file ေတြကေန PDF ေျပာင္းလို ့ရေအာင္
printer ေလး တစ္ခုထည့္ေပးထားပါတယ္.. က်ေနာ္ကေတာ့ အဆင္ေျပေနတဲ့အတြက္ အဲဒါကိုပဲ သံုးပါတယ္.. ေအာက္ကပံုမွာ ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္

http://www.freeimagehosting.net/uploads/a15b0864c1.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)

ဒီနည္းနဲ ့ သံုးရင္ေတာ့ တစ္ပံု ခ်င္းစီ print လုပ္ျပီး ေျပာင္းဖို ့လိုပါတယ္...

http://www.freeimagehosting.net/uploads/fcb9f3bcee.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)

(၁)အေပၚကပံုမွာ က်ေနာ္ အနီေရာင္နဲ ့ printer အမ်ိဳးအစားကို autodesk ရဲ ့DWG to PDF.pc3 ( PDF plotter) ဆိုတာေလးေရြးထားပါတယ္..

(၂) အစိမ္းေရာင္နဲ ့ ျပထားတဲ့ Drawing Orientation မွာ ကိုယ္ဆြဲထားတဲ့ ပံုအေနအထားအရ protrait နဲ ့ Landscape ဆိုျပီး ေရြးထားလိုက္ပါတယ္..( အဲဒီ ေရြးခ်ယ္မႈဟာ PDF အေနနဲ ့ ရလာမယ့္ view အတြက္ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈမရွိပါဘူး.. DWG file မွာ လုပ္ထားတဲ့ setting အတြက္ပဲ လိုပါတယ္ .. ပံုမွန္ ေရြးခ်ယ္မႈပါပဲ .. က်ေနာ့္ ပံုမွာ landscape နဲ ့ဆြဲထားလို ့ landscape ကို က်ေနာ္ေရြးထားပါတယ္ )

(၃) paper size မွာ ISO Expand A3 နဲ ့ ၂ မ်ိဳးရွိပါတယ္ ( တျခား paper side အရြယ္အစားေတြအတြက္လည္း အလ်ား x အနံ ကို ခုလိုပဲ ၂ မ်ိဳး ေရြးႏိုင္ပါတယ္ )
- ISO Expand A3 ( 420.00 x 297.00mm) ဆိုတာက pdf မွာ landscape view ေပၚေစပါတယ္ ( အလ်ား x အနံ )
- ISO Expand A3 ( 297.00 x 420.00mm) ဆိုတာက pdf မွာ portrait view ေပၚေစပါတယ္.. ( အနံ x အလ်ား )

(၄) အဲဒီဖိုင္ကို portrait view ရေအာင္ ISO Expand A3 ( 297.00 x420.00mm ) ဆိုတာနဲ ့ print လုပ္ထားခဲ့ရင္
ေနာက္တစ္ႀကိမ္ အဲဒီဖိုင္ကို ဖြင့္တဲ့အခါမွ plot menu ရဲ ့ page setup မွာ previous plot ဆိုတာကို ေရြးလိုက္တာနဲ ့
အရင္လုပ္ခဲ့တဲ့ setting / default အတိုင္း ရပါတယ္..

(၅) pdf ဖိုင္အတြက္ AutoCAD ဘယ္ဖိုင္ကုိပဲ print လုပ္လုပ္ အျမဲတမ္း လိုခ်င္တဲ့ portrait ဒါမွမဟုတ္ landscape ရေနေအာင္ တျခား ဘယ္လိုနည္းလမ္းမ်ိဳးနဲ ့ရမလဲဆိုတာေတာ့ က်ေနာ္လည္း မသိပါ။

AndrewSway
07-09-2010, 10:19 AM
ကိုျဖိဳး
အခုလိုေဆြးေႏြးေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ က်ေနာ္အေပၚက အဆင့္ ၁ ကေန ၄ လိုအျမဲသြားေနရလုိ ့တခါတည္း Autocad မွာ Portrait default လိုခ်င္တာပါ။ က်ေနာ ့မွာ monochrome နဲ ့ color printer ရိွပါတယ္။ ၂ ခုလံုးက 11x17 print ထုတ္လို ့မရတဲ့ အတြက္အဲဒီ printer ေတြမွာ plot ထုတ္ရင္လည္း Portrait ပဲလိုခ်င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္ ့ေမးရတာပါ။

papagyi
07-09-2010, 12:06 PM
အဲဒါက ကၽြန္ေတာ္ သိသေလာက္ေတာ့ window setting ထင္တယ္ဗ်..
control panel ကေန printer ဆီကို သြားျပီး အဲဒီမွာ ကိုယ္ထုတ္မယ့္ printer ကို သူ႔ရဲ ႔ properties ကေန
portrait ေပးထားရင္ အဆင္ေျပပါတယ္ :)

AndrewSway
07-09-2010, 01:13 PM
ေက်းဇူးပါဘဲကိုပါၾကီး
က်ေနာ ့printer ေတြက တျခား software ေတြမွာ portrait ဘဲ print လုပ္ပါတယ္။ ဒီ autocad တခုထဲမွာဘဲ page setup မလုပ္ရင္ landscape default ျဖစ္ေနတာပါ။ ဒီ ျပသနာက အခုမွမဟုတ္ပါဘူး။ က်ေနာ္ autocad 2000 ေလာက္ထဲကစတာပါ။ အရင္ autocad 1 ကေန 10 အထိ (dot matrix printer ေခတ္) အထိ ဒီျပသနာမရိွခဲ ့ေသးပါ။

papagyi
07-09-2010, 02:18 PM
ဟုတ္တယ္ဗ်..ကၽြန္ေတာ္လဲ အခုမွ သိေတာ့တယ္...ကၽြန္ေတာ္ အရင္တုန္းက version အေဟာင္းနဲ႔ တုန္းက လုပ္ဘူးတာေလးေရးလိုက္တာပါ။ :)
ဟားဟား..စိတ္ဓာတ္မက်ပါနဲ႔ လိုလွ်င္ၾကံဆ နည္းလမ္းရတဲ့ ...အဲလိုမျဖစ္ခ်င္ဘူး ကိုယ့္စိတ္ၾကိဴက္ပဲျဖစ္ခ်င္တဲ့ drawing တစ္ခုကို အျမဲ လြယ္လြယ္နဲ႔ ရႏိုင္ပါတယ္ဗ်ာ..
္ဖိုင္တစ္ခုကို layer ေတြေကာ..dimension style ေတြေကာ..text style ေတြေကာ....စသျဖင့္..အခု လိုခ်င္တဲ့ layout ေတြေကာ အရင္စိတ္ၾကိဴက္ ဖန္တီးလိုက္ပါ။
ူlayout ေတြကို နာမည္ေတြေပးျပီး..pdf ,laser plotter ..မ်ိဳးစံုနဲ႔...scale အမ်ိဳးမ်ိဳး...plot style အမ်ိဳးမ်ိဳး ...orientation အမ်ိဳးမ်ိဳး စာရြက္ေတြ လွည့္ထားေပါ့။
ျပီးရင္ ဖိုင္ ...saveas က ေန ဖိုင္ types ေနရာမွာ autocad drawing template (*.dwt) အေနနဲ႔ သိမ္းထားလိုက္ပါ.။
ျပီးတာနဲ႔ ေအာ္တိုကတ္ဖြင့္ရင္ အရင္တုန္းက startup dialogbox ေတာင္းတယ္ဗ်..ေနာက္ပိုင္း ဗားရွင္းေတြေတာ့ အဲလိုမေတာင္းေအာင္ျဖဴတ္ထားေပးတယ္။
ေတာင္းတဲ့ ဗားရွင္းဆိုရင္ အခုေျပာသလို တန္းလုပ္လိုက္ပါ..မေတာင္းတဲ့ ဗားရွင္းဆိုရင္..commandline မွာ stratup လို႔ရုိက္ျပီး တန္ဖိုးကို 1 ေပးလိုက္ပါ။
ျပီးရင္ ဖိုင္ new ေခၚလိုက္တာနဲ႔ အခုန startup dialogbox ေလးက်လာျပီး Strat from scrath အေနန႔ archi ,metric ဘာနဲ႔ ဖြင့္မလဲလို႔ေမးပါလိမ့္မယ္.။
အဲဒီအခါမွာ အေပၚက Strat from scrath tab ညာဘက္က from template ကို ႏိွပ္ျပီး အဲဒီက မွ အခုနက saveas လုပ္ထားတဲ့ template file ေလးကို
ေရြးလိုက္ပါ.။ဒါဆို ေအာ္တိုကတ္နဲ႔ ဖိုင္အသစ္..project အသစ္တိုင္း အဲဒီ template ေလးေရြးလိုက္တာနဲ႔ အားလံုး အသင့္ျပင္ျပီးသားေလး...layout တင္မက dimension style..text style ေတြပါ
ထပ္ခါ လုပ္ရတဲ့ ေဘးက ကင္းေ၀းပါလိမ့္မယ္.။...အဲျပီးရင္ အခုနက stratup ကို ၀ ျပန္ေျပာင္းလိုက္ေပါ့.ႏို႔မို႔ ဆို ေအာ္တိုကတ္ဖြင့္တိုင္း အဲဒါအျမဲေမးေနမွာေပါ့..
ကိုယ္လိုခ်င္တာ ခ်ိန္ျပီးျပီပဲ..ျပန္ေဖ်ာက္ထားေပါ့..လိုရင္ ေခၚသံုးလိုက္ေပါ့။
အၾကံျပဳခ်င္တာကေတာ့ ...ေပလက္မအတြက္ တစ္ခု ...ေနာက္ မီလီမီတာ ..အေနနဲ႔ တစ္ခု template ၂ ခုရွိထားရင္ ပိုေကာင္းတာေပါ့ဗ်ာ...
အဆင္ေျပပါေစဗ်ား... :)

phyo
07-09-2010, 02:20 PM
ကိုျဖိဳး
အခုလိုေဆြးေႏြးေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ က်ေနာ္အေပၚက အဆင့္ ၁ ကေန ၄ လိုအျမဲသြားေနရလုိ ့တခါတည္း Autocad မွာ Portrait default လိုခ်င္တာပါ။ က်ေနာ ့မွာ monochrome နဲ ့ color printer ရိွပါတယ္။ ၂ ခုလံုးက 11x17 print ထုတ္လို ့မရတဲ့ အတြက္အဲဒီ printer ေတြမွာ plot ထုတ္ရင္လည္း Portrait ပဲလိုခ်င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္ ့ေမးရတာပါ။


အစ္ကိုေရ..

က်ေနာ္ပထမရွင္းခဲ့တဲ့ ပံုထဲမွာၾကည့္မယ္ဆိုရင္ printer/plotter ဆိုတဲ့ ေဘးနားမွာ properties ဆိုတာေလး ရွိပါတယ္..
အဲဒီမွာ၀င္ျပီး ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ custom paper setting ေလး လုပ္ထားရင္ေတာ့ ရမယ္ထင္ပါတယ္..
က်ေနာ္ စမ္းၾကည့္တာကေတာ့ အဆင္ေျပတယ္..
နည္းလမ္းက်မက်ေတာ့ မသိဘူး.. ဟိုစမ္း ဒီစမ္းနဲ ့ လုပ္ၾကည့္တာကေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္..
အဲဒီ default ကို မလုပ္ခင္ ေအာက္က ပထမဦးဆံုးပံုမွာ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ setting ကို အရင္ခ်ိန္ထားျပီးမွ လုပ္ရင္ပိုေကာင္းပါလိမ့္မယ္..
က်ေနာ္ကေတာ့ window နဲ ့ print လုပ္ေနက်မို ့လို window နဲ ့ setting ယူထားပါတယ္..

(1) properties ( next to printer/plotter )
(2) Device and Document Setting > Defaults >Custom Paper size > Add
(3) mark use existing in printable area
(4) select from the list of paper sizes ( eg.ISO expand 297 x 420 ) > next > next
(5) Create Paper size Name and next
(6) click finish
(7) mark at ( Save changes to the following file : C:\users\xxx \Roaming\Autodesk\AutoCAD2008)

ဆိုျပီး အဆင့္ဆင့္ လုပ္သြားျပီး Create လုပ္ထားလိုက္လို ့ရပါတယ္..
print တဲ့ pdf plotter ေလးကို ေရြးျပီး paper size မွာ ကိုယ္ Create လုပ္ထားတဲ့ paper ကို ေရႊးလိုက္တာနဲ ့ လိုခ်င္တဲ့ defaut အတိုင္း ရပါတယ္... အစ္ကိုလုပ္ၾကည့္လို အသစ္ေတြ ့လာတာရွိရင္လည္း ေျပာျပပါဦးေနာ့..

http://www.freeimagehosting.net/uploads/b7b95e4630.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)
http://www.freeimagehosting.net/uploads/e039e42002.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)
http://www.freeimagehosting.net/uploads/0a719d1a17.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)
http://www.freeimagehosting.net/uploads/0773bf3a25.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)
http://www.freeimagehosting.net/uploads/a8f7fa7f07.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)
http://www.freeimagehosting.net/uploads/8f4379a033.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)

ပံုေလးေတြ ေသးသြားတယ္ဗ်ာ..
ေနာက္တစ္ခါ ထပ္တင္လိုက္ပါ့မယ္..
အစ္ကို ျဖစ္ခ်င္တဲ့အတိုင္း မဟုတ္ရင္လည္း ျပန္ေဆြးေႏြးပါဦးေနာ္..

MZ
07-09-2010, 02:47 PM
ကို Andrew လုိခ်င္တဲ့ page layout orientation ေျပာင္းတာမ်ိဳး Report ေတြ ျပင္တဲ့ အခါ က်ေနာ္ လုပ္ဖူးတယ္.. က်ေနာ္ကေတာ့ Plotter Configration File (*.pc3) တခု create လုပ္ထားလိုက္တာပါ...

http://img683.imageshack.us/img683/5830/pc3y.jpg

1. plot command ကေနဘဲ သြားလို႕ ရပါတယ္.. (အထက္က ကိုၿဖိဳးရဲ႕ ပိုစ့္မွာ ပါတဲ့ ေနရာပါဘဲ... ဒါေပမဲ့ က်ေနာ္က paper create မလုပ္ပါဘူး...) ကိုယ္ base လုပ္ခ်င္တဲ့ ပရင္တာကို ေရြးလိုက္ပါ... ၿပီးရင္ ေဘးက properties ကို ႏွိပ္လိုက္ပါ..
2. အဲဒါဆိုရင္ plotter configration editor box က်လာပါမယ္... custom properties ကို ႏွိပ္လိုက္ပါ...
3. Document properties box က်လာပါမယ္.. Layout tab ကို ေရြးလိုက္ပါ... Orientation ကို Portrait ေျပာင္းထားလိုက္ပါ...
4. OK လုပ္ၿပီး ျပန္ထြက္လို႕ ရပါၿပီ... မူရင္း plotter configration file ကို overwrite လုပ္မလား ေမးပါလိမ့္မယ္... user သေဘာအတိုင္း overwrite လုပ္ခ်င္ရင္လည္း လုပ္လို႕ရပါတယ္.. က်ေနာ့္ သေဘာကေတာ့ Portrait အတြက္ pc3 file တခု Landscape အတြက္ pc3 file တခု ထားပါမယ္.. (Landscrape အတြက္ ဆိုရင္ အဆင့္ ၃ က Orientation box မွာ Landscape ထားဖို႕လိုပါမယ္..) file name ကို လည္း မွတ္ရလြယ္ေအာင္ ဥပမာ Adobe_P.pc3 နဲ႕ Adobe_L.pc3 ဆိုတဲ့ file name မ်ိဳးေပးၿပီး save လုပ္ထားပါမယ္..

ေနာက္ ဒီ setting နဲ႕ Print ထုတ္ခ်င္တိုင္း printer ေရြးရမဲ့ box မွာ Adobe_P.pc3 or Adobe_L.pc3 ဆိုတာကို ေရြးထုတ္မယ္ ဆိုရင္ ကုိ Andrew လိုခ်င္တဲ့ အတိုင္း Portrait or Landscape ရပါမယ္...

လရိပ္ေမာင္
09-24-2010, 10:35 PM
ဟုတ္ကဲ့ ..paper space (layout ) ထဲမွာေျပာတာလားမသိဘူးေနာ္..
အေၾကာင္းျပန္ေပးပါဦး... :)


ဟုတ္ပါတယ္ ကုိပါျကီး ေရ
layout တစ္ခုထဲမွာ Scale အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ထုတ္ခ်င္တာပါ...ကြ်န္ေတာ္လဲသိခ်င္လုိ႔...သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ေမးလုိ႔မသိလုိ႔ပါ

papagyi
09-25-2010, 01:05 AM
ပံုေလးေတြ နဲ႔ တင္လိုက္ပါတယ္။နံပတ္ စဥ္အလိုက္ကို အခုေရးတဲ့ စာအတိုင္း တြဲဖတ္သြားပါ။
1..အရင္ဆံုး ပံုထဲမွာ ျမင္တဲ့အတိုင္း layout tab ကို click ပါ။တစ္ခ်ိဳ႔က page setup mananger တစ္ခါတည္း ေပၚတတ္သလို
မေပၚရင္လည္း ပံုထဲကလို အဲဒီ layout စာသားေပၚ ေမာက္စ္တင္ျပီး right click လိုက္ရင္ ပံုမွာေတြ႔တဲ့ အတိုင္း page setup mananger
ကိုေရြးပါ။ျပီးရင္ ေပၚလာတဲ့ အခါ modify ကို ႏိွပ္ပါ။
၂..ပံုထဲမွာ ျပထားပါတယ္...လိုတာပဲ ေျပာထားပါတယ္။ အဓိကက scale ကိုု 1း1 ထားပါ။အဲဒီမွာ လိုခ်င္တဲ့ စေကးေျပာင္းရင္ ရေပမယ့္ ပိုအဆင္ေျပျပီး စိတ္ၾကိဴက္ျဖစ္တာေလးေျပာတာပါ။
scale ကိုု 1း1 ထားပါမွ ေနာက္ပိုင္း အဆင့္ေတြ မွာ စေကးဖမ္းရင္ မမွား ေတာ့ပါဘူး။အေရးၾကီးပါတယ္။က်န္တာေတြ စိတ္ၾကိဴက္ခ်ိန္ျပီးရင္ ok ႏွိပ္ပါ။
3. ေဒါ့ လိုင္းေလးေတြနဲ႔ rectangle က print ထုတ္ေပးမယ့္ area ပါ။သူ႕ထက္ ေက်ာ္လို႔ မရပါဘူး။
4. ပံုထဲမွာ နမူနာျပထားပါတယ္.. layer တစ္ခုလုပ္ျပီး template စိတ္ၾကိဴက္ ဖန္တီးပါ။လုပ္ျပီးသားဆိုလဲ edit copy နဲ႔ ယူျပီး paste လုပ္လိုက္ပါ။
5.ဥပမာ အေနနဲ႔ ပံုထဲက 1 နဲ႔ 2 ေနရာေတြ ကို " mv " enter ဆိုျပီး rectangle ေကာက္လိုက္ရင္...model space ထဲမွာ ဆြဲထားတာေတြ ဖမ္းေပးပါလိမ့္မယ္။
စာရြက္နဲ႔ အုပ္ထားတာကို အေပၚက အဲဒီ အကြက္အတိုင္း ေဖာက္ထုတ္လိုက္လို႔ ျမင္ရတဲ့ သေဘာပါ။အဲဒီမွာ ေအာက္ေထာင့္မွာ triangle ေလးျပထားပါတယ္။အဲဒါက
paper space အေနနဲ႔ပဲရွိေနတယ္ ဆိုတာျပတာပါ။zoom လုပ္ရင္ ဖမ္းထားတဲ့ ပံုက ဘာမွ မျဖစ္ပဲ စာရြက္ တစ္ခုလံုး ပဲ zoom ျဖစ္ေနလိမ့္မယ္။
6.စေကးဖမ္းဖို႔ model space ျဖစ္ဖို႔ ပံုထဲက အနီေရာင္ rectangle (အခုနေကာက္ထားတဲ့ 1 to 2 ) ထဲမွာ ေမာက္စ္ကို double click လုပ္လိုက္ပါ (or) ms လို႔ရုိက္လိုက္ပါ။
7.အဲဒီ အခ်ိန္မွာ model space ျဖစ္သြားတာကို ucs ေလးေတြ႔ရတာ ျပထားပါတယ္။အဲဒီ အခ်ိန္မွာ zoom ဆြဲရင္ စာရြက္က အေသျဖစ္ေနျပီး ေဖာက္ျမင္ရတဲ့ ပံုပဲ အၾကီး အေသးျဖစ္ေနပါလိမ့္မယ္။
8. command line မွာ " z " enter ဆိုျပီး (ဥပမာ..1:50 .. စေကးဖမ္းမယ္ဆိုပါစို႔ ) 1/50xp လို႔ရုိက္လိုက္ပါ။ပံုထဲမွာ ေသခ်ာေရးထားပါတယ္။ :)
9. ျမင္ရတာ 1: 50 စေကးဖမ္းထားတဲ့ပံုပါ။
10.ဟုတ္မဟုတ္ ျပန္ check ဖို႔အတြက္...ပံုမွျပထားသလို .." vpscale " enter ဆိုျပီး ေရြးလိုက္ရင္ ps:ms = 1 :50 ဆိုတာ ေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။ဒါဆို ရပါျပီ။
vpscale သံုးဖို႔ express tools တင္ထားမွာ အဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္။...
အဲလိုနည္းနဲ႔ ေနာက္ထပ္ layout ေတြ စေကးအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ဖန္တီးျပီး သံုးႏိုင္ပါျပီ။ ပံု 1 မွာ ေတြ႔ႏိုင္ပါတယ္..နာမည္လဲ rename ျပန္ျပီး စိတ္ၾကိဴက္ေပးထား လို႔ရပါတယ္။
က်န္တာေတာ့ self study လုပ္ၾကည့္ပါဦး... :)
နမူနာပံု 1 နဲ႔ 2 ၾကည့္ရေအာင္တင္ထားပါတယ္။
ပံု 1 ကေန 10 အထိ zip လုပ္ထားေပးပါတယ္။zip paperspace.jpg ကို zip paperspace.zip ျပန္ခ်ိန္းျပီး zip ျဖည္လိုက္ပါ။ :)

kay lay
10-01-2010, 03:00 PM
ကို Andrew လုိခ်င္တဲ့ page layout orientation ေျပာင္းတာမ်ိဳး Report ေတြ ျပင္တဲ့ အခါ က်ေနာ္ လုပ္ဖူးတယ္.. က်ေနာ္ကေတာ့ Plotter Configration File (*.pc3) တခု create လုပ္ထားလိုက္တာပါ...


Movie ေလးလုပ္ထားတာပါ..
. pc3 file creat လုပ္ဖို ့http://www.multiupload.com/KJLBX9Y7GN
PDF file အေနနဲ ့Print လုပ္ဖို ့ပါhttp://www.multiupload.com/5SPO1SXJ3B
အဆင္ေၿပၾကပါေစ....

kay lay
10-01-2010, 03:04 PM
ဟုတ္ပါတယ္ ကုိပါျကီး ေရ
layout တစ္ခုထဲမွာ Scale အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ထုတ္ခ်င္တာပါ...ကြ်န္ေတာ္လဲသိခ်င္လုိ႔...သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ေမးလုိ႔မသိလုိ႔ပါ
[/quote]
To Print with plot sclaes http://www.multiupload.com/6MVNWC1RCG