PDA

View Full Version : 1200 VA UPS



htinkyaw
07-01-2013, 11:03 AM
1200 VA UPS အေျကာင္းေမးခ်င္လုိ ့ပါ။ သူ ့ spec မွာ က output ကို 200-255 ေပးထားေပမဲ ့ ေဘးက 650 vA ကဘာကိုေျပာခ်င္တာလဲမသိဘူး....ကၽြန္ေတာ္ျပသနာက 1200 VA UPS ၀ယ္တာ output voltage က 150 ပဲျပေနတယ္....၃ ။ ၄ လံု းစမ္းတာအဲဒီအတိုင္းပဲ။ ဒါနဲ ့ေနာက္ Brand တခု ေျပာင္းလဲလုိက္တယ္...Power BenZ ေလ။
သူကေတာ့ အားကို 12 နာရီသြင္းခုိင္းတယ္။ ၆ နာရီေလာက္သြင္းျပီးဘာ load မွမခ်ိတ္ပဲစမ္းတာ 150V ပဲရတယ္..အခုေတာ့အားဆက္သြင္းထားတယ္..650VA UPS ေတြက output ကို 220V ျပတယ္..ကူညီျပီး စဥ္းစားေပးျကပါဦး...

ေအ၇ာ
07-01-2013, 06:12 PM
1200 VA UPS အေျကာင္းေမးခ်င္လုိ ့ပါ။ သူ ့ spec မွာ က output ကို 200-255 ေပးထားေပမဲ ့ ေဘးက 650 vA ကဘာကိုေျပာခ်င္တာလဲမသိဘူး....ကၽြန္ေတာ္ျပသနာက 1200 VA UPS ၀ယ္တာ output voltage က 150 ပဲျပေနတယ္....၃ ။ ၄ လံု းစမ္းတာအဲဒီအတိုင္းပဲ။ ဒါနဲ ့ေနာက္ Brand တခု ေျပာင္းလဲလုိက္တယ္...Power BenZ ေလ။
သူကေတာ့ အားကို 12 နာရီသြင္းခုိင္းတယ္။ ၆ နာရီေလာက္သြင္းျပီးဘာ load မွမခ်ိတ္ပဲစမ္းတာ 150V ပဲရတယ္..အခုေတာ့အားဆက္သြင္းထားတယ္..650VA UPS ေတြက output ကို 220V ျပတယ္..ကူညီျပီး စဥ္းစားေပးျကပါဦး...\

ပူးတဲြပါရွိေသာပံုက ပံုရိပ္မျပတ္သားသျဖင့္ ေကာင္းစြာဖတ္မရပါ။
အြန္လိုင္းမွ ရွာေဖြဖတ္ရႈႏိုင္ေသာ လင့္အသင့္ရွိပါကဖၚျပေပး ေပးေစလိုပါသည္။
Output Volt ႏွင့္ Frequency တန္ဖိုးမ်ားကို သံုးစဲြသူအတြက္လိုအပ္ေသာ တန္ဖိုးရႏိုင္ရန္ Setting ခ်ိန္ညွိေပးဖို႕လိုေနတာျဖစ္ႏိုင္ပါသည္။
၁၂၀၀ ဗီေအ ၀ယ္ယူရာ ၆၅၀ ဗီေအ ဟူေသာ ေဖၚျပခ်က္ပါေနျခင္းမွာ အခ်ိန္ကန္႕သတ္ခ်က္ေဘာင္တစ္ခုအထိသံုးစဲြႏိုင္ရန္ ထမ္းေဆာင္သင့္သည့္၀န္ကိုေဖၚျပတာမ်ဳိးျဖစ္ႏိုင္ပါသည္။
(မ်ားသာအားျဖင့္ကေတာ့ ၀န္ျပည့္သံုးလွ်င္ အခ်ိန္မည္မွ်သံုးႏိုင္မည္ျဖစ္ေၾကာင္း ညႊန္းဆိုေလ့ရွိပါသည္။)
အြန္လိုင္း ယူပီအက္ သံုးလို႕ရမရကိုလည္း သိလိုပါသည္။

ေလးစားစြာျဖင့္
ေအ၇ာေမ

htinkyaw
07-03-2013, 09:55 AM
ျပန္လည္ေျဖျကားတဲ ့အတြက္ေက်းဇဴးပါ။ offline UPS ပါ။ online မရပါ၊ အခုအားသြင္းတာ 12 နာရီေက်ာ္လည္း 150V ပဲျပပါသည္။1200 VA UPS ကို 500W load အတြက္သံဳးခ်င္ပါသည္။ 3 min ဆိုလံုေလာက္ပါျပီ။ရေလာက္မလားသိခ်င္လုိ့ပါ။

zeroff
07-08-2013, 03:05 PM
Is 150V on inverter mode or bypass mode? If bypass mode, your input voltage is only 150V and that supply will by pass to output without boost and buck. If 150V in inverter mode (no power input to UPS), your UPS is malfunctioned because of out of specs. (I may wrong, just thinking base on your info).

Pyae Sone
07-25-2013, 04:48 PM
UPS ေတြကိုု သင့္ေတာ္တဲ့ load တစ္ခုုသံုုးၿပီး output voltage ကိုု ျပန္တိုုင္းၾကည့္သင့္တယ္ ထင္ပါတယ္။ UPS ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက PWM နဲ႔ အလုုပ္လုုပ္တဲ့အတြက္ No Load မွာ Square Wave Pulse ကေလးေတြပဲ ထြက္မွာပါ။ အဲဒီ အခ်ိန္မွာ rms voltmeter နဲ႔ တိုုင္းလိုုက္တဲ့အခါ 220V ေအာက္ ေလ်ာ့ျပေနတာ ျဖစ္ႏိုုင္ပါတယ္။ No Load မွာ Oscilloscope နဲ႔ output wave form ကိုုတိုုင္းၾကည့္မယ္ဆိုုရင္ peak voltge က 220V ဝန္းက်င္မွာ ရိွပါလိမ့္မယ္။ ဝန္ တစ္ခုုခုု ဆြဲလိုုက္တဲ့အခ်ိန္မွာ Output Wave Form က တစ္ျဖည္းျဖည္း က်ယ္လာၿပီး Square Wave နီးပါး ျဖစ္လာမွာပါ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ rms Voltmeter နဲ႔ တိုုင္းၾကည့္မယ္ဆိုုရင္ 220V ဝန္းက်င္မွာ ျပေနပါလိမ့္မယ္။

htinkyaw
08-09-2013, 12:51 PM
Thank...alot...