+ Reply to Thread
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast
Results 31 to 40 of 41

Thread: Video / VCD editing

  1. #31
    Special Member konge will become famous soon enough konge's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ရန္ကုန္
    Age
    41
    Posts
    771
    Thanks
    230
    Thanked 1,116 Times in 272 Posts
    Rep Power
    11
    Video Editing မွာ HD Edit လုပ္ရတာနဲ႔ SD Edit လုပ္ရတာ ေတာ္ေတာ္ေလး ကြာပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ လြန္ခဲ့တဲ့ ၄ႏွစ္ေက်ာ္က အျဖစ္ဆင္ထားတဲ့ စက္ကေလးနဲ႔ ေဆာ္ေနတာ ေတာ္ေတာ္ေလး စိတ္ရွည္ရပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ့္စက္က Pentium D Dual Core 3.0Gb 2GB Ram နဲ႔ Graphic က Asus ATI 512 MB ပါ။ 720P HD video Rendering မွာ ၁ နာရီစာဆို ၄ နာရီေလာက္ ၾကာပါတယ္။ အေပၚက skhaung အၾကံေပးတဲ့ configuration ေတြကေကာင္းပါတယ္။ လုပ္ခ်င္တာကို အေသးစိတ္ေျပာရင္ေတာ့ ပိုၿပီး အေသးစိတ္တဲ့ Configuration Setup ကို အၾကံေပးႏိုင္ေကာင္းပါတယ္။ Capture ဖမ္းတာ ဘယ္ကေနဖမ္းတာလဲ ေျပာမွဝိုင္းစဥ္းစားေပးလို႔ရမယ္ထင္တယ္။ Tape ကေနလား Broadcast ကေနလား Live screen ကေနလား ဆိုတာမ်ိဳးေပါ့။
    လိုခ်င္တာေတြကိုနည္းနည္းေလ်ာ့လိုက္ပါအားလံုးအဆင္ေျပသြားပါလိမ့္မယ္


  2. #32
    Friendly Member Kyaw Jone is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    47
    Thanks
    2
    Thanked 53 Times in 25 Posts
    Rep Power
    0
    ဟုတ္ကဲ့ပါခင္ဗ်ား ကၽြန္ေတာ္ capture ဖမ္းတာက JVC camcorder GZ-MG750BEK (Video Camera) ကေန ကၽြန္ေတာ့ရဲ႔ Laptop (emachine D725)ပါ။ HDD က 250 GB၊ Memory ကေတာ့ 2GB အျဖစ္ ထပ္ထည့္ထားပါတယ္ ခင္ဗ်ား။
    အဲဒါ ကၽြန္ေတာ္မွာထားတဲ့ adobe premier ကေန capture ဖမ္းတာ ဖမ္းမတတ္ပဲျဖစ္ေနလို႔ အကူအညီေတာင္းတာပါ ခင္ဗ်ား။

    ေက်းဇူးအထူးတင္လ်က္
    သိန္းေဇာ္ဦး(ေခတၱ ယိုးဒယား)

  3. The Following 4 Users Say Thank You to Kyaw Jone For This Useful Post:


  4. #33
    Special Member konge will become famous soon enough konge's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ရန္ကုန္
    Age
    41
    Posts
    771
    Thanks
    230
    Thanked 1,116 Times in 272 Posts
    Rep Power
    11
    အဲဒီ JVC Camera Manual မွာပါတဲ့ copy to Computer process ေလးကိုတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။





    ကြန္ပ်ဴတာေပၚ အရင္ေရာက္သြားၿပီဆိုမွ Premiere ထဲကို တစ္ခါျပန္ၿပီး Import လုပ္ရင္ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။ တစ္ကယ္လို႔ အဆင္မေျပေသးရင္ ဆက္ေျပာၾကေသးတာေပါ့ခင္ဗ်ာ။
    Last edited by konge; 12-04-2011 at 11:29 PM.
    လိုခ်င္တာေတြကိုနည္းနည္းေလ်ာ့လိုက္ပါအားလံုးအဆင္ေျပသြားပါလိမ့္မယ္


  5. #34
    Friendly Member Kyaw Jone is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    47
    Thanks
    2
    Thanked 53 Times in 25 Posts
    Rep Power
    0
    ဟုတ္ကဲ႔အခုလို ေျပာျပေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ စမ္းၾကည့့္ျပီး အေၾကာင္းျပန္ပါ့မယ္
    Thank you so much for your help

  6. The Following 3 Users Say Thank You to Kyaw Jone For This Useful Post:


  7. #35
    Friendly Member Kyaw Jone is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    47
    Thanks
    2
    Thanked 53 Times in 25 Posts
    Rep Power
    0
    အစ္ကိုေရ
    ကၽြန္ေတာ္က play on PC ႏွိပ္လိုက္ေတာ့ သူက MOD File အျဖစ္ပဲ ေပၚလာပါတယ္။ တစ္ကယ္လို႔ ကိုယ္က MPEG FILE တို႔ ဘာတို႔အျဖစ္လိုရင္ converter နဲ႔ေျပာင္းရင္ေတာ့ရတယ္။ ဒါေပမယ့္ ပံုကနဂိုကထက္ မွံဳ၀ါးသြားပါတယ္ ခင္ဗ်ား။

  8. The Following 3 Users Say Thank You to Kyaw Jone For This Useful Post:


  9. #36
    Senior Member skhaung is on a distinguished road skhaung's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ေျမကမၻာ တစ္ေနရာေပါ့ ( အတည္တက် မရွိျခင္းပါ)
    Age
    43
    Posts
    144
    Thanks
    310
    Thanked 395 Times in 79 Posts
    Rep Power
    9
    Quote Originally Posted by Kyaw Jone View Post
    အစ္ကိုေရ
    ကၽြန္ေတာ္က play on PC ႏွိပ္လိုက္ေတာ့ သူက MOD File အျဖစ္ပဲ ေပၚလာပါတယ္။ တစ္ကယ္လို႔ ကိုယ္က MPEG FILE တို႔ ဘာတို႔အျဖစ္လိုရင္ converter နဲ႔ေျပာင္းရင္ေတာ့ရတယ္။ ဒါေပမယ့္ ပံုကနဂိုကထက္ မွံဳ၀ါးသြားပါတယ္ ခင္ဗ်ား။
    pinnacle studio 15 ကိုေျပာင္းသံုးၾကည့္ပါလား၊ သူက MOD format လည္းသိတယ္၊ အဲ MOD format ဆိုရင္ေတာ့ mpeg ကို export လုပ္ရတာ ပိုၾကာတယ္၊ ၿပီးမွ premire ကိုသံုးခ်င္ သံုးေပါ့
    ေနေရာင္ျခည္ မဟုတ္လဲေလ ..... ၾကယ္စင္ေလာက္ေလာက္ေတာ့ ငါ့ရဲ႕လက္တစ္ကမ္းကို ...... ကိုယ္တတ္စြမ္းသေလာက္ ....... အလင္းေရာင္ ... အေႏြးဓါတ္ ေပးခဲ့တယ္

  10. The Following 6 Users Say Thank You to skhaung For This Useful Post:


  11. #37
    Special Member konge will become famous soon enough konge's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ရန္ကုန္
    Age
    41
    Posts
    771
    Thanks
    230
    Thanked 1,116 Times in 272 Posts
    Rep Power
    11

    .mod ဖိုင္မ်ားကို Adobe Premiere Pro ေပၚတြင္ Native Editing ျပဳလုပ္နည္း

    ကိုသိန္းေဇာ္ဦးေရ.. တစ္ကယ့္ Format နဲ႔ေတြ႔တာကိုးဗ်ာ..။ အဲဒီ Format က JVC Panasonic နဲ႔ Canon တစ္ခ်ိဳ႕ Brand အနည္းငယ္ေလာက္ပဲသံုးပါသတဲ့ခင္ဗ်။ ခင္ဗ်ားအခက္အခဲကို ကူညီဖို႔ ကၽြန္ေတာ္ ရွာေဖြဖတ္ရွဳၾကည့္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ နည္း ၂ နည္း သြားေတြ႔ပါတယ္။ ပထမတစ္နည္းကေတာ့ Adobe Premiere ကေန ဖိုင္ေတြကို Edit လုပ္လို႔ရေအာင္ (Premiere ကေနသိသြားေအာင္လုပ္ယူတဲ့နည္းပါ) ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့ ခင္ဗ်ားေျပာသလို ဖိုင္ေတြကို Convert လုပ္လိုက္တဲ့နည္းေပါ့ဗ်ာ။ ကဲ ပထမနည္းကိုေျပာရေအာင္ဗ်ာ..

    ၁) ဒီေနရာမွာ >>>Download <<< (ad2ac3dec.dll) ဆိုတဲ့ဖိုင္ေလးကို ဆြဲခ်လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီဖိုင္ကို C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS3 (သို႔မဟုတ္) ခင္ဗ်ား Installation Folder ထဲကို ကူးထည့္လိုက္ပါ။

    ၂) ၿပီးရင္ ကြန္ပ်ဴတာထဲမွာ Folder တစ္ခုတည္ေဆာက္ၿပီး ကင္မရာထဲကကူးယူလာတဲ့ .MOD ဖိုင္ေတြကို ထည့္သြင္းထားလိုက္ပါ။
    ဥပမာအေနနဲ႔ ေဖာ္ျပပါပံုကိုၾကည့္ပါ။ (ခုျပဳလုပ္မဲ့ လုပ္ငန္းစဥ္က .MOD ဖိုင္ေတြကို .M2V ဆိုၿပီးေတာ့ File Extension ေျပာင္းမွာျဖစ္ပါတယ္။ တစ္ကယ္ေတာ့ အဲလိုေျပာင္းၿပီးသြားရင္ Premiere ထဲမွာ Edit လုပ္လို႔ ရၿပီျဖစ္ပါတယ္။ ဖိုင္ေတြကို extension ေျပာင္းျခင္းဟာ DOS နဲ႔ျပဳလုပ္ျခင္းက ပိုမိုလြယ္ကူတာမို႔ တစ္ကယ္လို႔ DOS နဲ႕သိပ္မရင္းႏွီးရင္ ေအာက္ပါအတိုင္း လိုက္လုပ္ၾကည့္ပါ။ ပံုပါအတိုင္း တည္ေဆာက္ထားတဲ့ Folder Path ကို Select လုပ္ၿပီး copy ကူးထားပါ။ ဥပမာမွာေတာ့ PRG001 ဆိုတဲ့ Folder ထဲမွာကူးထည့္ထားတာ ေတြ႔ရမွာပါ။



    ၃) ၿပီးရင္ RUN> cmd (Window key + R> cmd) လို႔ရိုက္ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ cd လို႔ရိုက္ space တစ္ခ်က္ျခားၿပီး Right click ႏွိပ္ၿပီး Paste ကိုႏွိပ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ Enter ႏွိပ္ပါ။ ပံုကိုၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။





    ကိုယ့္ရဲ႕ folder path ကိုေရာက္ၿပီဆိုရင္ command prompt မွာ rename<space>*.mod<space>*.m2v လို႔႔ရိုက္ၿပီး Enter ႏွိပ္ပါ။

    ဒါဆိုရင္ ကိုယ့္ရဲ႕ Folder ထဲမွာရွိတဲ့ .mod ဖိုင္အားလံုး .m2v ေျပာင္းၿပီးျဖစ္သြားပါၿပီ။

    ၄) Adobe Premiere CS3 မွာ Project အသစ္တစ္ခုကို Create လုပ္ပါ။ Load Preset မွာ DV - NTSC -> Widescreen 48kHz ကိုေရြးပါ။ Folder Location ဆိုတဲ့ ေနရာမွာ ခုနက File ေတြရွိတဲ့ Path ကို ျပန္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ Name ဆိုတဲ့ ေနရာမွာေတာ့ Folder ရဲ႕ Name ကိုပဲထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ပံုမွာလည္းၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။





    ၿပီးရင္ေတာ့ OK ကိုႏွိပ္ပါ။

    ၅) ၿပီးရင္ File ->Import ကိုႏွိပ္ၿပီး file ေတြကို Arrange icons by Modified နဲ႔စီလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေနာက္ဆံုး file ေပၚမွာကလစ္ေထာက္ၿပီး Shift ကိုႏွိပ္ထားကာ ပထမဆံုးဖိုင္ကို ကလစ္ ထပ္ႏွိပ္ပါ။ ၿပီးရင္ OK ကိုႏွိပ္ပါ။



    ၆) Premiere က Pre processing လုပ္တာခဏေစာင့္ၿပီးသြားရင္ Import လုပ္ထားတဲ့ file ေတြကို Select all (Shift + click top to bottom) လုပ္ၿပီး ၾကိဳက္တဲ့ file ေပၚမွာ Right click ႏွိပ္ၿပီး Interpret footage ကိုႏွိပ္ပါ။





    Interpret footage dialog box ေပၚလာရင္ Pixel aspect ratio ဆိုတဲ့ အကြက္မွာ conform to >> D1/DV NTSC Widescreen 16:9 (1.2) ဆိုတာကို ေရြးၿပီး OK ကိုႏွိပ္ပါ။

    ကဲဒါဆိုရင္ စၿပီး Edit လုပ္လို႔ရပါၿပီ..။ Reference : Turkov's Blog

    ေနာက္တစ္နည္းဆက္ပါဦးမည္။

    ကိုငယ္
    Last edited by konge; 12-23-2011 at 08:06 AM.
    လိုခ်င္တာေတြကိုနည္းနည္းေလ်ာ့လိုက္ပါအားလံုးအဆင္ေျပသြားပါလိမ့္မယ္

  12. The Following 5 Users Say Thank You to konge For This Useful Post:


  13. #38
    Special Member konge will become famous soon enough konge's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ရန္ကုန္
    Age
    41
    Posts
    771
    Thanks
    230
    Thanked 1,116 Times in 272 Posts
    Rep Power
    11
    ေနာက္တစ္နည္းကို ရွာၾကည့္ေတာ့ http://www.modconverter.net/ မွာ အခမဲ့ ေဒါင္းလုပ္ယူႏိုင္တဲ့ MOD Converter ကိုေတြ႔ပါတယ္။ သူကေတာ့ Converting Fast and High Quality လို႔ေျပာထားပါတယ္။ Dedicated MOD Converter ျဖစ္လို႔ စမ္းသံုးၾကည့္သင့္တယ္လို႔ထင္ပါတယ္။ mod ကေန video format ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို ေျပာင္းႏိုင္တာေတြ႔ပါတယ္။



    တစ္ကယ္လို႔ လုပ္ရတာ အခက္အခဲရွိေနရင္လည္းေျပာေပါ့ဗ်ာ။
    လိုခ်င္တာေတြကိုနည္းနည္းေလ်ာ့လိုက္ပါအားလံုးအဆင္ေျပသြားပါလိမ့္မယ္

  14. The Following 6 Users Say Thank You to konge For This Useful Post:


  15. #39
    Friendly Member Kyaw Jone is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    47
    Thanks
    2
    Thanked 53 Times in 25 Posts
    Rep Power
    0
    ေက်းဇူးပဲ အစ္ကိုေရ ကၽြန္ေတာ္ လုပ္ၾကည့္ျပီးရင္ အေၾကာင္းျပန္ပါ့မယ္ ခင္ဗ်ား

  16. The Following 2 Users Say Thank You to Kyaw Jone For This Useful Post:


  17. #40
    Friendly Member neonmgmg is an unknown quantity at this point
    Join Date
    Jan 2012
    Age
    31
    Posts
    16
    Thanks
    17
    Thanked 139 Times in 16 Posts
    Rep Power
    0

    cyberlink power director အတြက္ lighting effect မ်ားရနုိင္မလားလုိ.

    အစ္ကိုတုိ.ေရ ကြ်န္ေတာ္ကေတာ. cyberlink power director ကို ဝါသနာပါလုိ.သံုးေလ့ရွိတယ္ အဲဒီမွာ lighting effect မရွိဘူး full frame မဟုတ္ဘဲ သတ္မွတ္ frame ျဖစ္ျဖစ္ Lighting effect သံုးတဲ့ပံုစံ သိခ်င္လုိ.ပါ သိတဲ့သူမ်ားရွိရင္ မွ်ေဝေပးပါဦး
    ေက်းဇူးတင္လ်က္
    ီနီယြန္ေမာင္ေမာင္

  18. The Following 2 Users Say Thank You to neonmgmg For This Useful Post:


+ Reply to Thread
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Video Editing ဆိုင္ရာ အေထာက္အကူျပဳ ေဆာ့(ဖ)၀ဲမ်ား
    By konge in forum ရုပ္ရွင္ႏွင့္အသံဖမ္းအင္ဂ်င္နီယာပညာ
    Replies: 30
    Last Post: 10-11-2012, 03:17 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 11-29-2011, 12:42 PM
  3. Ulead Video Studio 6 (Video Editing သင္ခန္းစာ) (ၿမန္မာလို)
    By phoeko in forum အေထြေထြ E-book & Tutorials စာအုပ္မ်ား
    Replies: 3
    Last Post: 08-30-2010, 08:58 PM
  4. How abt video editing??
    By Yoe Yar in forum အၾကံေပးရန္
    Replies: 5
    Last Post: 05-05-2008, 11:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts